Latex handschoenen zijn belangrijke benodigdheden voor mensen die heel hygiënisch te werk moeten gaan. Daarbij denk je misschien direct aan mensen in de zorg, maar dook daarbuiten worden latex handschoenen veelvuldig gebruikt en vervullen ze een enorm belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de voedselindustrie, of mensen die in de schoonmaak zitten. Wat veel mensen echter vergeten is dat latex handschoenen het meest optimaal werken wanneer ze precies om je hand passen. Te krappe latex handschoenen zitten natuurlijk niet lekker en scheuren snel. Dit kan gevaarlijk zijn, zekers wanneer je bijvoorbeeld met schadelijke stoffen werkt. Te ruime latex handschoenen daarentegen zijn weer gevaarlijk, omdat ze kunnen gaan ‘flubberen’ en zo niet het gewenste effect hebben.

Hoe bepaal je de goede maat voor je latex handschoenen?

Het moge dus duidelijk zijn: de juiste maat voor het dragen van latex handschoenen is essentieel. Maar hoe bepaal je die juiste maat? Dat is natuurlijk de prangende vraag, en in dit blog lees je het antwoord! Wat je moet doen om te bepalen wat de juiste maat is voor de latex handschoenen is een meetlint nemen en je schrijfhand erbij te pakken. Het meetlint wikkel je als het ware om het breedste punt van je schrijfhand. Dit is negen van de tien keer bij de knokkels. Het aantal centimeters dat dit groot is, bepaalt de maat van je latex handschoenen. Logischerwijs meet je dit in centimeters, maar de handschoenen zelf worden meestal in inches uitgedrukt. Daarom vind je hier een handig overzicht van de maten van latex handschoenen.

Latex handschoenen maat: omtrek van je hand in centimeter naar inches

  • 16,5 centimeter is 6 inch is maat XS
  • 18 centimeter is 7 inch is maat S
  • 19 centimeter is 7,5 inch is maat S
  • 20 centimeter is 8 inch is maat M
  • 21 centimeter is 8,5 inch is maat M
  • 23 centimeter 9 inch is maat L
  • 24 centimeter is 9,5 inch is maat L
  • 25,5 centimeter is 10 inch is maat XL
  • 28 centimeter is 11 inch is maat XXL

Mocht je overigens twijfelen over welke maat je precies hebt, of val je precies tussen twee maten in nadat je zorgvuldig gemeten hebt? Neem dan altijd de kleinere maat. Deze valt als het goed is strak om je handen, maar zal nog iets uitrekken. Op die manier hebben latex handschoenen altijd de juiste pasvorm!

Waar koop je de juiste maat latex handschoenen?

De beste manier om de juiste maat latex handschoenen te kopen is in een medische groothandel. Daar vind je alle mogelijke maten latex handschoenen en ben je altijd verzekerd van de juiste kwaliteit handschoen.