Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Merken kleding

Je houdt er van of je haat het, merkkleding. Merkkleding is iets wat je leuk vindt om te dragen of wat je liever niet hebt. merkkleding ligt vaak ook in het wat hogere klassement qua prijs en niet iedereen kan dat betalen of wil dat geld er aan uit geven. Maar dit is natuurlijk niet altijd al zo geweest. Vroeger liep iedereen er gewoon naakt bij en kon je elkaar niet onderscheiden door middel van kleding. Nu is dat wel anders. Vooral onder de jongeren kan het wel eens voorkomen dat je ergens niet bij hoort of bij mag horen door de kleding die je aan hebt. Maar hoe is dit nou allemaal zo ontstaan?

Geschiedenis

Sommige wetenschappers denken dat het zo’n 500.000 jaar geleden is geweest dat het eerste kledingstuk werd gemaakt. Maar recent onderzoek beweert dat kleding veel jonger is. Zo’n 170.000 jaar geleden zou de mens pas behoefte hebben gekregen aan kleding. De eerste kleding bestond uit dierenvellen en -huid. Tenminste: dat vermoeden wetenschappers. De oudste kleding die bewaard is gebleven, is slechts een krappe tienduizend jaar oud. Het enige wat erop wijst dat mensen daarvoor al kleding vervaardigden, zijn gereedschappen die voor dat doeleinde gebruikt konden worden. Volgens onderzoekers was de overstap van naakt naar kleding een noodzakelijke. De Homo sapiens verloor op een gegeven moment de dikke haren op het lichaam en moest zich op een andere manier warm zien te houden. Dat betekende dat mensen zich niet bedekten, omdat ze dat mooi of leuk vonden: het moest. Tegenwoordig heeft kleding hele andere redenen gekregen. Natuurlijk dragen we nog steeds kleding en schoenen om ons zelf warm te houden, maar er zitten toch echt nog meer redenen achter. Denk bijvoorbeeld aan een beeld creëren voor de buitenwereld.

Nu

Tegenwoordig dragen we kleding omdat we het ook echt leuk vinden en er graag mooi bij willen lopen. Voor de een is dit in een shirtje van de Zeeman en voor de ander is dit in een jas van Gucci. Beide manieren zijn natuurlijk goed. Ook in reclames zie je vaak dat merken er op in spelen. Merken zoals Airforce of Black Bananas kids. Zij hebben ook vaak een black bananas sale met hoge kortingen. Dit is natuurlijk heel fijn en zeker in de tijd dat je lekker veel online kan shoppen. Wat altijd belangrijk blijft is het feit dat jij je fijn moet voelen in wat je draagt. Je niet laten beïnvloeden door andere maar je wel goed voelen in wat je draagt!

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen