Home Blog De beste manieren om uw woning te isoleren

De beste manieren om uw woning te isoleren

0
De beste manieren om uw woning te isoleren

De dagen worden weer korter, de dagen worden weer kouder. Dat kan maar één ding betekenen: de winter staat voor de deur! In ons land heeft het zelfs al meer dan eens gevroren! Hoe is het mogelijk hé.

Dat het weer kouder wordt laat veel mensen stilstaan bij de isolatie van hun huis. Is die wel goed genoeg? Hoe kan die verbeterd worden? Wat zijn de opties? Dit en nog veel meer vragen poppen op de meest random momenten in het hoofd van mening huiseigenaar. En, bent u er al uit?

Om u een handje op weg te helpen hebben wij van RCSV dit blog geschreven. Bent ge benieuwd naar alle opties? Lees dan snel verder!

Het aanleggen van de juiste isolatie begint met een meting

Voordat ge ook maar het woord isolatiemateriaal in de mond kunt nemen, is het van belang dat u een warmtemeting uitvoert. Zo’n warmtemeting brengt heel duidelijk voor u en de aannemer in kaart waar het probleem zit.

Heeft u het gevoel dat u veel warmte verliest via de erker of de muren? Dan kan het verstandig zijn om of radiatorfolie of muurisolatie te nemen. Maar voordat we op de zaken vooruit gaan lopen, is het goed om te bepalen of u daadwerkelijk ook echt zo veel warmte verliest via de muren als u denkt. Een warmtemeting kan hierbij helpen. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat u er helemaal naast zit. En dat is niet erg. Maar het is wel goed om te weten wáár u het meeste op kunt besparen.

Het is namelijk ook heel goed mogelijk om warmte te verliezen via de vloeren. Het wil nog wel eens voorkomen dat ge denkt de warmte te verliezen via de muren, terwijl het eigenlijk om de vloer gaat.

Wanneer u een kelder of een kruipruimte onder het huis heeft zult u merken dat de vloer op de begane grond een stuk kouder aanvoelt dan op andere verdiepingen. Degelijke vloerisolatie kopen kan in zo’n geval veel warmte en geld besparen. Doe daarom eerst een meting om zeker te weten waar u het meeste kunt besparen.

Welke manieren van isoleren zijn er te onderscheiden in de moderne woningbouw?

Het is goed om te weten welke opties er zijn, voordat ge een beslissing maakt over de isolatie. Om te beginnen is er de vloerisolatie. De beste manier om uw vloeren te isoleren is door gebruik te maken van thermokussens.

Wanneer ge spreekt over het isoleren van de muren kunt ge het beste een thermosheet gebruiken. Hierdoor verliest u weinig ruimte maar zorgt u er toch op een toegankelijke manier voor dat uw muren geweldig zijn geïsoleerd!