Home Blog Wil je je auto verkopen? Zo doe je dat!

Wil je je auto verkopen? Zo doe je dat!

0
Wil je je auto verkopen? Zo doe je dat!

Misschien ben jij wel een fervent autoliefhebber en houd je alle innovaties op autogebied bij. Misschien bezoek je regelmatig autobeurzen (nu even niet mogelijk door de coronalockdowns) en houd je alle ontwikkelingen online bij. Wie weet bezit je al wel een elektrische auto met de nieuwste snufjes, en/of importeer je weleens auto's uit het buitenland. Maar, ben je jouw auto plotseling zat omdat deze misschien wel defect is, of omdat je gewoon aan een nieuwe toe bent? Of, misschien kies je er wel voor vaker de fiets te pakken? Dan kun je jouw auto in de verkoop gooien. Hoe pak je dit nu aan? Allereerst zijn er diverse websites waar je je auto betrouwbaar kunt verkopen, bijvoorbeeld via OSW. Je voert dan simpelweg het merk van je auto in en alle andere gegevens. Vervolgens krijgen bedrijven jouw aanbod te zien en daarna ontvang je een bod voor jouw auto per e-mail. Je kunt er binnen 48 uur voor kiezen om met het hoogste bod al dan niet akkoord te gaan.

Op laten halen van je voertuig 

Nadat je auto verkopen is gelukt en het bod dus is geaccepteerd door jou, kun je volledig ontzorgd worden door een instantie als OSW. Je kunt zelfs je voertuig bij je thuis of op kantoor op laten halen. Superhandig! Bij een bedrijf als OSW kunnen alleen betrouwbare partijen bieden op jouw voertuig. Verkoop via Marktplaats is af te raden omdat dit niet altijd veilig en ook zeer tijdrovend is; je moet dan zelf alles regelen, in tegenstelling tot wanneer je met een bedrijf als OSW in zee gaat, die al het gedoe omtrent je auto verkopen op zich neemt. Denk hierbij aan adverteren, veel onderhandelen, het regelen van de administratie en ophalen van het voertuig. Dat scheelt jou een hoop rompslomp bij het verkopen van je auto! 

Nog wat tips om je auto te verkopen

Wanneer je je auto dus gaat verkopen via bijvoorbeeld OSW is het ook belangrijk goede foto's te maken van het voertuig. Daarbij moet je dus foto's maken van zowel het interieur, exterieur als de motorruimte. Zijn er bijzondere dingen aanwezig aan/op de auto? Geef hier toelichting op. Het is belangrijk de foto's bij daglicht te maken. En natuurlijk: was de auto eerst. Dit komt verzorgd en beter over op de potentiële kopers. En ga nou niet naar de wasstraat want je zult niet de eerste zijn die hier krassen op de auto oploopt. Reinig de auto handmatig voor het veiligste en beste resultaat. En tot slot: wees eerlijk en helder over de staat van de auto, en vermeld zeker ook eventuele mankementen zodat je later niet in de problemen komt, ná de verkoop. Veel succes met het verkopen van jouw voertuig!