Home Blog Met deze 3 tips blijft jouw gekleurde haar langer mooi

Met deze 3 tips blijft jouw gekleurde haar langer mooi

0
Met deze 3 tips blijft jouw gekleurde haar langer mooi

Het haar verven is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Niet alleen steeds meer mensen doen dit, maar er is ook nog maar weinig verschil tussen man en vrouw. Mensen in alle leeftijdscategorieën kleuren hun haar regelmatig. Helaas heeft geverfd haar ook enkele nadelen. Door de zwavelverbindingen in de verf kan het haar namelijk sneller droog worden en breken. Bovendien vervaagt de verf sneller wanneer je dit niet op de juiste manier behandeld. Als je geen zin hebt om iedere 6 weken je kleur bij te werken (en iedere keer een grote uitgave te doen), dan moet je van deze tips gebruik maken. Met de volgende 3 tips hou jij jouw gekleurde haar namelijk veel langer mooi.

1. Maak gebruik van Olaplex

Steeds meer kappers maken standaard gebruik van Olaplex wanneer je voor een verfbehandeling komt. Olaplex is speciaal in het leven geroepen om beschadigd haar door verven te voorkomen en te verminderen. Een behandeling met Olaplex kan direct na het verven worden gedaan. Dankzij Olaplex worden de gebroken zwavelverbindingen in het haar weer aan elkaar gehecht, waardoor je van stralend mooi haar kunt genieten. Er is geen sprake meer van een doffe uitstraling of kleurbreuk.

Olaplex wordt zeker niet alleen in de kappersstoel gebruikt. Je kunt deze tegenwoordig ook zeer eenvoudig zelf kopen en het haar thuis behandelen. Enkele behandelingen zijn al genoeg om jouw haar in topconditie te houden.

2. Niet te vaak wassen

De meeste mensen wassen hun haar veel te vaak. Dit is sowieso al funest voor de gezondheid van je haar. Het wordt namelijk al snel droog door het wassen, waardoor haarvezels ook sneller breken. Wanneer je echter ook nog over gekleurd haar beschikt – en helemaal blij bent met hoe de kleur er nu uitziet – is het al helemaal goed om niet te vaak te wassen. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller de kleur vervaagt. Ga je je haar toch wassen? Maak dan gebruik van een speciale shampoo voor gekleurd haar om de kleur langer mooi te houden.

Was je haar nooit vaker dan drie keer per week. Het liefst niet vaker dan één a twee keer per week.

3. Bescherm je haar tegen de zon

Gekleurd haar in de zomer vraagt net wat meer aandacht dan in de winter. De kracht van de zon is dan namelijk enorm sterk en die UV stralen kunnen effect hebben op de kleur van je haar. Ga je een dagje naar het strand of ben je veel buiten en is het een stralende dag? Bescherm je haar dan voldoende tegen de zon. Bijvoorbeeld door een hoed te gebruiken of een haarproduct met SPF. Zo voorkom je dat je haar onnodig beschadigd.

Ga je een dagje naar het strand met mooi weer? Dan is het niet alleen belangrijk om je haar te beschermen tegen de zon, maar ook tegen het zout van het water en de wind. Maak geen strakke staart of knot, maar bind je haar – als je dit al wilt – in met een losse vlecht. Op die manier voorkom je dat de haarvezels breken en uitdrogen.