Home Blog Verschillende soorten zonneschermen die jij kunt aanschaffen

Verschillende soorten zonneschermen die jij kunt aanschaffen

0
Verschillende soorten zonneschermen die jij kunt aanschaffen

Er zijn een hoop mensen die ervoor kiezen om in hun tuin een zonnescherm te laten plaatsen. Het is niet voor niks de meest populaire manier van zonwering onder de mensen in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat het je de mogelijkheid geeft om zowel in als uit de zon te zitten. Wanneer het erg warm is kan het misschien fijner zijn om in de schaduw te zitten, terwijl je de andere keer liever wilt genieten van de zon. Er zijn een hoop verschillende zonneschermen met verschillende functies.

 

Het verweren van UV-straling

De zonneschermen hebben meerdere functies. Je kunt ze onder andere gebruiken om schaduw te creëren en hierdoor bijvoorbeeld te kunnen zien wat er op je laptop gebeurd. De schaduw is ook erg fijn voor als het warm is buiten. Daarnaast zijn er een hoop zonneschermen die je beschermen tegen de schadelijke ultraviolette straling op je terras. Het zonwerende doek blokkeert namelijk gemiddeld tussen de 90 en 99% van de UV-straling.

 

De afmetingen van je zonnescherm

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een zonnescherm. Eén van deze dingen is de afmeting van het zonnescherm. Er zijn talloze verschillende maten en vaak kan een zonnescherm op maat voor je worden gemaakt. Zo kun je onder andere zonneschermen van meer dan 12 meter vinden, maar ook van 2 meter. Welke afmetingen voor jouw huis het beste zijn, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je tuin en je terras.

 

De verschillende modellen zonneschermen

Wanneer je een zonnescherm gaat kopen is het ook van belang dat je let op de kleur en de stijl van het zonnescherm. Het is wel zo fijn als deze aansluit bij de rest van je interieur. Je zult deze vaak nog deels zien zitten, ook als die niet open is. De kleur die je kiest, hoort te passen bij het kozijn en de eventuele attributen die in je vensterbank staan. Ook is het handig om te kijken naar wat voor besturing jouw zonnescherm moet hebben. Waar je de zonwering vroeger vaak met de hand moest openen is dat nu niet meer het geval. Bij de meeste zonneschermen is het namelijk mogelijk om een afstandsbediening te gebruiken of een schakelaar. Ook kun je sommige zonneschermen tegenwoordig met een app via je telefoon besturen. Dit ziet er niet alleen high tech uit, maar bespaart je ook nog eens een hoop moeite.