Home Blog Waarbij kun je martini’s drinken en welke martinis zijn geschikt voor jou

Waarbij kun je martini’s drinken en welke martinis zijn geschikt voor jou

0
Waarbij kun je martini’s drinken en welke martinis zijn geschikt voor jou

Martini’s zijn geschikt voor een heleboel gelegenheden. Maar vaak is het wel een drankje dat iets meer wordt gedronken met feestelijk gelegenheden. Dit omdat het eigenlijk wel wordt gezien als een cocktail drankje. Dit laat natuurlijk niet weg dat het nog steeds met heel veel gelegenheden gedronken kan worden. Daarom kun je hier alles vinden over wanneer en hoe martini’s gedronken kunnen worden.

Wat is een Martini en wat voor soorten martini zijn er

Martini is eigenlijk een versterkte wijn en hierbij zijn verschillende smaakjes gemaakt. Dit maakt het een drankje wat vaak wordt gedronken bij iets meer feestelijke gelegenheden. Maar ook wel op een goede avond in het weekend. Martini kan puur als aperitief worden gedronken, dit wordt vaak geserveerd met ijs. Daarnaast wordt er ook een mixdrankje van gemaakt. Martini Bianco wordt vaak gemaakt met tonic of andere frisdranken die iets minder zoet zijn. Maar je kunt natuurlijk alle kanten op met je cocktails en mixdranken. Er zijn namelijk ook nog heel veel verschillende soorten Martini zoals bijvoorbeeld Martini Bellini, deze is wat zoeter en geschikter als los drankje. Dit omdat hij gewoon lekker soepel is en niet al te zwaar valt. 

Waarmee kun je Martini’s drinken 

Martini wordt veel gedronken met tonic. Maar dit betekent natuurlijk niet dat het niet op andere manieren gedronken kan worden. Je kunt bijvoorbeeld wel op een heleboel manieren mixen met Martini al zijn ze natuurlijk ook goed puur te drinken. Maar het wordt ook veel met ice tea gedronken en een beetje citroen en ijs hier aan toevoegen kan natuurlijk ook heel veel helpen. Waardoor het lekker makkelijk drinkt en een zoet smaakje heeft. Natuurlijk kan het ook worden gedronken met bijvoorbeeld cola zoals bijna elke sterke drank is cola een populaire optie. Maar ook sinas wordt wel eens gebruikt dit is natuurlijk niet met alle smaken Martini’s lekker. 

Wanneer is Martinis de beste keuze

Martinis is een iets sterker drankje dus het wordt meestal niet gedronken bij het avondeten maar als een drankje voor later op de avond. Ook kun je het op heel veel manieren drinken zoals eerder genoemd. Vaak wordt Martini serveert in een driehoekig glas met een vermouth. Vaak is de Martini gewoon puur op citroen of limoen na. Dit maakt het natuurlijk een sterk drankje. Maar er kan natuurlijk ook wat anders toegevoegd worden zoals siropen.