Home Blog Hardlopen doe je natuurlijk met de beste gear

Hardlopen doe je natuurlijk met de beste gear

0
Hardlopen doe je natuurlijk met de beste gear

Ben jij dol op hardlopen? Dan weet je dat dat alleen lekker gaat als je comfortabele kleding hebt. Hardloopkleding is dan ook niet iets waar je op moet willen besparen, integendeel. Je geeft beter wat meer geld uit aan kwalitatief goede kleding en schoenen dan meerdere sets te kopen met een lager prijskaartje. Afwisselen is natuurlijk leuk, maar de kleding zal toch snel slijten, en minder comfortabel zitten dan een duurdere aankoop. In dit blog lees je waar je op moet letten als je hardloopkleding aanschaft. Doe er je voordeel mee!

Ga voor de beste hardloopschoenen!

Het allerbelangrijkste aan een hardloopoutfit zijn natuurlijk je schoenen! Wat dat betreft zijn er twee merken die er echt uitspringen qua kwaliteit. We hebben het dan over Saucony loopschoenen en natuurlijk Adidas loopschoenen. Beide merken maken hardloopschoenen van alleen de beste kwaliteit. Dat wil zeggen dat ze een goede vering hebben, dat het materiaal ademend is, en dat de schoenen heel mooi om de voet aansluiten. Of je nu voor Saucony loopschoenen gaat of toch liever Adidas loopschoenen bestelt, bij beide merken weet je zeker dat je heerlijk zult hardlopen. Bovendien hebben beide merken veel verschillende uitvoeringen, waaronder veel opvallende exemplaren met felle kleuren en mooie accenten.

Hoe kies je de juiste hardlooplegging?

Het is niet zo moeilijk de juiste hardlooplegging te kiezen. Het allerbelangrijkste is dat hij lang genoeg is. Heb je lange benen? Dan zal het lastiger worden, en zul je sneller last van koude enkels krijgen. Koop in dat geval wat hogere sokken, die je over de legging heen kunt dragen. Zeker in de winter is dat een aanrader. Verder is het belangrijk dat de legging een stevig elastiek heeft bovenin, zodat hij niet afzakt. Niets zo irritant als een afzakkende legging als je aan het hardlopen bent. Dit gebeurt echter het vaakst bij leggings die laag zijn uitgesneden. Kies dus beter voor een exemplaar dat tot je navel komt, dat zit het lekkerst!

Wat voor top zit het lekkerst bij het hardlopen?

Dit is natuurlijk verschillende voor mannen en vrouwen. Vrouwen hebben natuurlijk een prettige sportbeha nodig, zodat de boel op zijn plek blijft als ze rennen. Over het algemeen zit een wijd zittende top het fijnst als je gaat hardlopen. Deze schuurt niet, laat lucht door, en geeft je voldoende bewegingsvrijheid. Veel vrouwen vinden echter juist een hele strakke top het fijnst. Deze moet echter wel volledig aansluiten op je lijf, anders zit het juist heel irritant. Qua materialen kies je het beste voor iets dat ademt, en waar veel stretch inzit. Vermijd ritsen op onlogische plekken, en ga liever voor iets dat lekker zit dan iets wat er super mooi uitziet.