Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Wii Fit voor lichamelijke oefeningen

De Nintendo Wii is voor veel gezinnen en vriendengroepen een uitstekende game console voor gezelligheid en sociale activiteiten. Maar naast urenlang gameplezier kun je de Wii ook uitstekend inzetten voor lichamelijke oefeningen en fitness! Wii Fit is namelijk een ​​goede trainingstool, die mensen kunnen gebruiken om hun lichamelijke conditie te versterken. Het is ontworpen voor gebruik binnenshuis en wordt geleverd met een aantal oefeningen die allerlei verschillende soorten consumenten kunnen uitvoeren, of je nu net begint met sporten of al een fanatieke fitnesser bent. In dit artikel vertellen we je daar meer over.

Aan de slag gaan met Wii Fit

 

De eerste stap na het aanschaffen van de Wii Fit is voor gebruikers om een eigen Mii-personage in te stellen. Dit is een avatar die is gepersonaliseerd met de bijnaam van de gebruiker. Het bevat ook de gelaatstrekken en het lichaamstype van de gebruiker. Een gebruiker voert zijn of haar geboortedatum, geslacht en lengte in om de Mii in te stellen. Op dat moment wordt het balansbord geactiveerd en wordt de gebruiker gevraagd om zichzelf te wegen. Het apparaat kondigt vervolgens het gewicht van de gebruiker, de Body Mass Index (BMI) en 'Wii Fit Age' aan. Dit laatste nummer kan hoger zijn dan de daadwerkelijke leeftijd van de gebruiker. De Wii Fit Age wordt bepaald aan de hand van hoe snel de gebruiker de Wii-balanstest weet uit te voeren. Deze is niet opgesteld op basis van bijvoorbeeld de cardiovasculaire conditie of de spierkracht van de consument.

Games voor de Wii Fit voor fitnessactiviteiten

De Wii Fit bevat een aantal evenwichtsspellen. Een aantal van hen richt zich op het trainen van de kernspieren in het lichaam. Gebruikers die op zoek zijn naar een manier van trainen met langzame, gecontroleerde bewegingen, zullen blij zijn met deze oefenoptie.

Balansspellen die beschikbaar zijn bij de Wii Fit zijn onder meer een skischans, een skislalomafdaling en een kanteltafel. Gebruikers kunnen ook oefenen met het hoofd stoten tegen een voetbal op het scherm om hun balansvaardigheden te oefenen. De Wii Fit heeft ook krachttraining, aerobics en yoga beschikbaar voor gebruikers.

De Wii Fit biedt programma's die gebruikers aanmoedigen om op te staan ​​en in beweging te komen. Het is echter niet zo effectief als hardlopen of joggen als een manier om fit te worden en te blijven. Het spelsysteem moet daarom worden beschouwd als een vorm van amusement, in tegenstelling tot een manier waarop iemand zijn of haar conditie kan verbeteren. Zelfs de meest uitdagende games die beschikbaar zijn voor het systeem (boksen en tennis) verbranden niet dezelfde hoeveelheid calorieën als wanneer je naar de sportschool gaat. Een Wii aanschaffen biedt natuurlijk voordelen ook voor leuke andere games zoals Mariokart Wii en het is een uitstekend aanvullend middel voor mensen om hun conditie op een laagdrempelige manier te verbeteren.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen