Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Werken op de weg

In Nederland hebben we een hele hoop scholen die je voor allerlei beroepen op kunnen leiden, maar zelfs met al die scholen zijn er nog veel meer beroepen die geen specifieke MBO of HBO nodig hebben. Dit zijn beroepen waar je vanzelf in rolt of die bij een enkel bedrijf voorkomen. Maar over het algemeen is er voor het meeste wel een opleiding te vinden, dat geeft rust en zekerheid. Maar dat betekent zeker niet dat je vast zit aan een kantoorbaan in pak. Sterker nog, voor de meeste mensen is dat een grote nachtmerrie. Wat nou als je graag rondkomt van rondkomen? Als je in beweging wilt zijn en liever een kantoor op wielen hebt? In deze blog vertel ik je over de verschillende soorten banen op de weg. Lees je mee?

In de gele wagen

Goed, in Nederland hebben we over het algemeen geen gele taxi’s maar rondrijden in een taxi is wel een voorbeeld van divers werk. Je rijdt altijd weer ergens anders naartoe, krijgt met verschillende mensen te maken en zo maak je steeds weer andere dingen mee. Je kan zelfs zelfstandig dit beroep aannemen, met apps als Uber of zelfs je eigen taxibedrijf starten.

Hoog op het asfalt

Sluit je je liever af, vind je lang rijden niet erg en is de weg de fijnste plek voor jou. Dan is het beroep van vrachtwagenchauffeur misschien een goede voor jou. Er zijn veel verschillende soorten vrachtwagenchauffeur beroepen, zo kan je het in eigen land houden met veel persoonlijk contact met de klant of je kan bij een groter bedrijf werken en je uren op de weg begeven. Daarnaast is dit beroep ook aantrekkelijk omdat het goed zou betalen. Ook fijn!

In goede banen

Als je liever niet zelf rijdt, dan kan je ook werken als verkeersleider. Jij zorgt er dan letterlijk voor dat alles in goede banen loopt. Plus, je mag buiten werken en dat is altijd een pluspunt. Geen muf hok en een beetje beweging. Daar wordt toch ieder mens gelukkig van? Ook hier zijn gewoon opleidingen en cursussen voor!

Leiden van nieuw talent

Als laatste moet ik toch even, misschien wel het belangrijkste noemen en dat is de rij instructeur. Samen met je studenten ga jij werken aan meer veilige en bekwame bestuurders op de weg. Doe een rijinstructeur opleiding en ga meteen aan de slag. Gaandeweg kan je cursussen doen, je expertise uitbreiden en zo nog meer genieten van je werk.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen