Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Ook in de winter gaan we naar buiten

Als het kouder wordt, trekken we allemaal massaal de winterjas uit de kast om vervolgens zo min mogelijk naar buiten te gaan. Begrijpelijk want als mensen hebben we het liever warm en behaaglijk. Maar het is ook heel erg zonde omdat het winterse weer zo veel meer te bieden heeft dan enkel kou. Die kou kan namelijk ook heel erg prettig zijn. Daarnaast is het in Nederland minstens de helft van het jaar koud en we kunnen niet zoals beren een winterslaap houden. Naar buiten gaan is, zoals we allemaal wel weten, ook heel gezond. In deze blog vertel ik je hoe je ook in de winter naar buiten kan gaan en het fijn kan hebben. Lees je mee?

Wandelen en fietsen

Zo maar buiten staan, vind ik zelf ook niks. Maak er daarom een activiteit van en ga wandelen of fietsen. Geen fiets ter beschikking? Geen probleem, regel een elektrische fietsen en voor je het weet, vlieg jij over de winterse wegen. Wel voorzichtig natuurlijk. En je hoeft minder hard te trappen om op je bestemming aan te komen. Best goed kerstcadeau, zo’n elektrische fiets. Maar ook voor wandelingen in het bos is de winter perfect. Helemaal als het gesneeuwd heeft. Je begeeft je meteen in het sprookjesachtige landschap van Narnia

Tuintje bijhouden

Het klinkt misschien wat gek maar dat is het niet, ook in de winter kan je je tuintje bijhouden. Als je groene handen hebt, kan je die gewoon gebruiken. Maak de boel schoon en haal het resterende onkruid nog snel even uit de tuin. Veel werk is het niet maar je bent toch even buiten en dan heb je toch een frisse neus gehaald.

Genieten van het winterse weer

Verder is het belangrijk om je te ontspannen in het feit dat het nu eenmaal koud is. We wonen in een prachtig land waar we het beste van ieder seizoen mee krijgen. Die warme choco smaakt toch minder lekker als het buiten 30 graden is en hardlopen is ook fijner als het buiten koel weer is. Zie je, de winter heeft heus wel een hoop voordelen

Houd het behaaglijk

Maar natuurlijk moet je er nog steeds voor zorgen dat je niet doodvriest de komende tijd. Met een goede winterjas, sjaal en warme schoenen kom je al een heel eind en dan kan je zorgeloos genieten van de kou zonder het zelf koud te hebben. Dat is toch ideaal?

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen