Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Wat te doen nu als reislustig persoon

Nu de wereld in de ban is van het coronavirus, zitten we ineens met zijn allen in een heel andere situatie dan normaal. Er zijn velen die zich zorgen maken en anderen voor wie de ernst van de situatie nog niet helemaal doorgedrongen is, maar in elk geval is voor iedereen wat veranderd. Cafés en winkels zijn dicht en er moet zo veel mogelijk thuisgewerkt worden. Veel landen hebben als voorzorgsmaatregel de grenzen dichtgedaan, waardoor het onmogelijk is te reizen. Voor vele reislustige mensen is dat een van de moeilijkste maatregelen. Te begrijpen, zeker. Maar juist in deze tijd wil je graag een blik kunnen werpen op de toekomst, dat moment wanneer alles weer normaal is. De globetrotters onder ons wiebelen onrustig op de stoel, niet wetend wanneer we weer onze rugzak of koffer kunnen pakken. Want hoeveel je ook gezien hebt op de wereld, er blijven altijd plekken waar je nog nieuwsgierig naar bent. Deze blog schrijf ik speciaal voor de mensen die nu niets liever willen dan een leuk reisje boeken. Graag laat ik weten hoe ik hier als reislustig persoon mee omga en hoe ik dat moment dat alles weer normaal is, zo dichtbij mogelijk haal voor mezelf.

Maak je reis opnieuw!

Begin met het terughalen van al je favoriete reizen en vakantiebestemmingen. Haal de foto’s erbij, trek je albums uit de kast en duikel je reisverslagen en -dagboeken op. Zeker als je veel reist, vergeet je al snel wat je allemaal eigenlijk hebt gezien. Pak de kaart erbij en ga na hoe je ook al weer door dat ene land reisde, welke mensen je tegenkwam, welke pech je had en welke mooie dingen je hebt gezien. Probeer weer even helemaal terug te gaan en beleef je reizen op deze manier opnieuw! Waan je weer in die mysterieuze jungle of op dat hagelwitte strand, proef die cocktail die je dronk en voel weer hoe verliefd je werd op die ene persoon die je daar en daar tegenkwam. Oké, ben je daar? Dat moet al een heel goed gevoel geven! Nu ga je naar die landen en steden die je nog graag wil verkennen en bedenkt wat je allemaal wil zien, doen en meemaken. Probeer het zo specifiek mogelijk voor je te zien. Welk eten wil je proeven, welke horizonten wil je zien? Nu weet je waar je het moet zoeken, waar je benieuwd naar bent, wat je wil ervaren. Mooi, hou dat vast!

Plan!

Zet in je agenda dat je die reis daar en daar naartoe gaat boeken. Als op die dag blijkt dat het nog niet te boeken is, verschuif je dit agendapunt gewoon een week of wat verder. Zo houd je je wens concreet. Als je niet kan wachten en nu alvast iets wil vastleggen, kan je je reis natuurlijk alvast boeken als je pas over een paar maanden gaat. Mocht de situatie tegen die tijd nog niet veranderd zijn, kan je waarschijnlijk net als nu de reis kosteloos uitstellen. Je moet zelf inschatten of je dat risico wil lopen. Toen ik zelf terugdacht aan de reizen die ik heb gemaakt, bleef vooral de stedentrip naar Istanbul erg hangen. Ik realiseerde me dat ik benieuwd was naar de rest van het land. De vriendin waar ik indertijd de stedentrip naar de hoofdstad maakte, belde ik vervolgens op. Ik vroeg of zij met mij een rondreis door Turkije wilde maken. Ze werd er helemaal enthousiast van. Onmiddellijk gingen we tegelijkertijd kijken naar vliegtickets Turkije en besloten meteen om in november te gaan. We zijn nu onze route aan het uitstippelen aan de hand van de plekken die we graag willen zien. We hebben helemaal een nieuwe boost gekregen en die wens ik jou ook toe! Waar reis jij over een paar maanden naartoe?

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen