Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Verwen je viervoeter ten volle

en hond is veel meer dan enkel een dier waar je mee gaat wandelen en dat je eten moet geven. Het is een volwaardig lid van het gezin en alle liefde die je hem of haar geeft, krijg je dubbel en dik terug. Je wil er natuurlijk dan ook enkel maar het beste voor.

Vraag raad over de voeding van je hond

In een dierenspeciaalzaak heb je vaak een overvloed aan eten voor je hond en je huisdier in het algemeen. Het is daardoor soms moeilijk om te weten welke voeding nu juist voor jouw hond het beste is. Net zoals bij de mens, eet een hond ook ander voedsel in de verschillende fases van zijn of haar leven.

Wanneer je hond nog een pup is, moet je hem ongeveer vijf of zes keer per dag eten geven. Vlak na de geboorte is dit enkel de melk dat hij van de moeder krijgt. Na een maand ongeveer kan je je hond best wat voedsel bijgeven. Natte voeding krijgt hier de voorkeur omdat dit makkelijker op te eten is met tanden die nog niet volledig ontwikkeld zijn.

Na een tweetal maanden kan je het eten van je hond aanvullen met droge brokken. Kijk zeker in de dierenspeciaalzaak dat je brokken neemt die speciaal voor puppy’s zijn. Kleine honden hebben namelijk veel voedingsstoffen en eiwitten nodig om goed te kunnen groeien.  Naarmate je pup groter wordt, kan je het aantal voeden verminderen tot twee keer per dag. Die hoeveelheid kan blijven aangehouden worden wanneer de hond volwassen is.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je hond voldoende water drinkt. Zorg er dus zeker voor dat je hond elke dag vers drinkwater heeft. Een hond drinkt gemiddeld vijftig milliliter water per kilogram lichaamsgewicht.

Kies een ras dat bij je past

Wanneer je een hond wil adopteren of kopen, is het belangrijk om op voorhand goed op te zoeken welke ras het beste bij jou en je leven past. Heb je bijvoorbeeld kinderen, dan kan een labradoodle, een mix tussen een labrador en een poedel, een leuke hond zijn. Deze hond heeft geen schrik van kinderen en vertoont, ondanks zijn jachtinstinct, geen agressief gedrag.

Belangrijk is dat je de labradoodle vanaf de start meteen leert om alleen te zijn. Het kan zijn dat dit in het begin wat moeizaam verloopt, maar je moet dit zeker volhouden. De labradoodle wil namelijk heel graag bij alles bij zijn, waardoor het voor de hond een grote aanpassing is om alleen thuis te blijven.

De vacht van een labradoodle moet regelmatig geborsteld en geschoren worden. Hou toch rekening met een kappersbeurt om de twee maanden. Wanneer een labradoodle goed wordt verzorgd en heel veel liefde krijgt, kan hij in goede gezondheid ongeveer 14 jaar oud worden.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen