Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

DIY-homedecoratie

Leuke huisdecoratie en accessoires hoeven helemaal niet zo prijzig te zijn. Combineren en uitproberen: zo creëer je het prachtigste interieur. Wissel unieke stuks van de rommelmarkt af met toffe items uit boetieks en grootwarenhuizen, en waarom probeer je niet eens iets unieks en creatiefs? Ga zelf aan de slag met een oude vaas of fotokader en verbaas jezelf!

Vaasje, baasje

Ben je op zoek naar een unieke vaas? Je hebt werkelijk prachtige stuks in de winkels, dat klopt. Maar hoe leuk is het om écht een uniek ding in huis te hebben, waar er maar 1 van gemaakt is? Door jezelf dan nog wel! Twee linkerhanden? Geen paniek, het moet echt niet zo moeilijk zijn. Wat je nodig hebt: een oude vaas, of zelfs een glazen fles waar ooit wijn in heeft gezeten kan dienen. Zolang je de vorm leuk vindt, zit je goed. Verder een of twee spuitbussen in je favoriete kleuren, wat krantenpapier om de ondergrond te beschermen, handschoenen en that’s it! Let op: je sprayt je vaasjes best buiten. Heb je de smaak te pakken? Doe dan aan ‘layering’ en combineer twee kleuren. Eerst de basiskleur, laten drogen, afdekken naar jouw smaak en voorkeur en dan de tweede kleur aanbrengen. Easy peasy!

Picture perfect

Een huis is geen thuis zonder foto’s van je kids, vrienden en familie. Die fijne herinneringen en kiekjes maken het jullie persoonlijke casa. Heb je nog een oude fotokader op zolder liggen? Pas dezelfde techniek toe als bij de vaasjes en creëer matching items in je interieur. Geen vondsten op zolder? Spring dan eens binnen in de kringloopwinkel of zet je wekker komende zondag lekker vroeg, want het zijn de vroege vogels die de mooiste stuks op de kop tikken op de rommelmarkt. Maak er een familie-uitje van. Geef je kiddo’s een vooraf bepaald budget en laat ze hun huisdecoratie kiezen die jullie dan straks samen onder handen kunnen nemen, met verf of andere versiering.

Eindeloos veel inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie? Lang leven het internet, het is werkelijk een onuitputtelijke bron van originele ideeën. Op Instagram vind je DIY-goeroes die je kan volgen en ook Pinterest puilt uit van de tips & tricks om spullen te pimpen. Je zal versteld staan van de mogelijkheden. Niet alleen vaasjes en fotokaders passeren de revue. Van abstracte muurkunst tot het opfrissen van oud servies, get your DIY on! Voor je het weet ben je hooked!

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen

Toveren met smaak

Werken op de weg

Stedentrip Milaan

Een traplift nodig