Home Blog Tips om samen met jouw trouwe viervoeter te genieten van het buitenleven 

Tips om samen met jouw trouwe viervoeter te genieten van het buitenleven 

0
Tips om samen met jouw trouwe viervoeter te genieten van het buitenleven 

De echte hondenliefhebbers onder ons zullen begrijpen dat je dag in dag uit leuke activiteiten wilt ondernemen met je hond. Dit zal vooral bestaan uit wandelingen in het bos, bergpaden beklimmen of zwemmen bij het plaatselijke meer. Zoals je ziet zijn dit alleen maar buiten activiteiten. Om een actief buitenleven te hebben samen met jouw viervoeter zijn activiteiten en beschermende kleding van groot belang. In dit artikel geef ik jouw tips om te genieten van een actief buitenleven samen met jouw trouwe viervoeter.

Maak een boswandeling

Dit is een van de leukste activiteiten om samen met je hond te doen. De paden in het bos liggen natuurlijk vol met takken. Je hond ziet in zijn ogen overal speeltjes liggen en zal door het dolle heen gaan. Natuurlijk moet de aller grootste tak overal naar worden meegesleept wat zorgt voor een leuk gezicht. Sommige bossen zijn populair onder hondeneigenaren. Deze bossen zullen dus gevuld zijn met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes voor jouw viervoeter. Buiten het feit dat jouw hond een boswandeling geweldig zal vinden heeft het voor jou ook voordelen. Zo haal je zelf een frisse neus in de buitenlucht en ben jij lekker bezig voor je stappenteller. Mocht jij een natuurliefhebber zijn is het natuurlijk helemaal leuk. Vooral in de herfst heeft een bos vol met bladeren een prachtige uitstraling. 

Ga samen met je hond fietsen

Samen met je hond fietsen is de activiteit waar jullie beiden profijt van hebben. Zo is je hond lekker actief aan het rennen en krijgt hij zijn nodige lichaamsbeweging. Ook jij bent lekker actief bezig in de buitenlucht. Wel een kleine tip om dit rustig op te bouwen. Zowel in snelheid als afstand. In het begin is je hond niet gewend om naast de fiets te lopen. Dit kan ervoor zorgen dat hij onverwachte bewegingen maakt. Begin daarom voorzichtig en maak vervolgens rustig aan de afstanden groter. 

Koop beschermende kleding

Met beschermende kleding bedoel ik geen kleding voor jou maar voor jouw viervoeter. Een actief buitenleven vraagt om de juiste materialen. Dit is puur voor de bescherming en het welzijn van jouw hond. Of het nu gaat om een hondenzwemvest wanneer je gaat varen of om een cooling vest tijdens de warme zomerdagen. Voor elke omstandigheden en situaties zijn tegenwoordig hondenkleding stukken ontwikkeld die bescherming bieden. Wanneer je opzoek bent naar functionele en beschermende honden accessoires van hoge kwaliteit, neem dan een kijkje naar Hurtta. Dit merk is ontwikkeld in Finland. Het Finse landschap is wild en grof. Om deze reden zijn de accessoires van Hurtta van een hoge beschermende kwaliteit waar je viervoeter blij mee zal zijn.