Home Blog Op avontuur met de familie

Op avontuur met de familie

0
Op avontuur met de familie

Samen met mijn familie ga ik op vakantie. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om naar Indonesië te gaan. Mijn broertje gaan mee, mijn zusje en mijn ouders.

We gaan op reis in de zomervakantie mijn zusje en mijn broertje zitten nog op de middelbare school. De reden van onze reis is dat we onze opa en oma gaan bezoeken. Mijn opa en oma wonen op het eiland Java.

Voorbereidingen

Het is tijd om in te pakken. Wat neem je eigenlijk mee op zo’n reis. Ik vraag mijn ouders om advies. Het jammere is dat ik mijn koffer moet delen. Ik zou graag 5 bikini’s mee willen meenemen, maar dit kan helaas niet. Mijn broertje neemt het liefst één onderbroek mee. Bah!

De rondreis in Indonesië gaan we samen maken met mijn opa en oma. Zij kunnen ons de mooiste plekjes laten zien. We gaan ook naar het eiland Bali. Volgens mij hebben mijn ouders alle accommodaties al geregeld. We moeten nu alleen nog inentingen halen.

Onze hond Max mag helaas niet mee… hij moet naar een dierenhotel. Ook niet verkeerd lijkt me. Max gaat eigenlijk ook op vakantie. Zodra Max is afgezet bij het dierenhotel moeten we gelijk door naar Schiphol. Het is ideaal dat wij in Amsterdam wonen en niet te vroeg weg moeten. We vliegen namelijk al om acht uur ’s ochtends. Een emotioneel afscheid van Max en we zijn vertrokken.

Eerste keer vliegen

Het is ook ongelofelijk. Mijn allereerste keer vliegen en gelijk 17 uur in een vliegtuig. Ik vind het aan de ene kant erg spannend, maar aan de andere kant eigenlijk ook wel heel erg leuk.

Het is dus ook de eerste keer vliegen voor mijn zusje en broertje. Ik zit er niet op te wachten dat mijn zusje van vijf de hele reis gaat huilen. Daarom kies ik ervoor om aan het gangpad te zitten, ver weg van mijn zusje.

Het is tijd om te gaan. De koffers zijn ingepakt en we facetimen opa en oma nog even om te melden dat we eraan komen! Iedereen heeft erg veel zin om de warmte op te zoeken en natuurlijk om opa en oma weer te zien.

Het is doodnormaal voor mijn vader dat vliegen. Hij moet minimaal één keer per maand naar London voor zijn werk. Hij is dus niet vaak thuis. Het is daarom dus ook extra speciaal dat we met z’n vijven op vakantie gaan. Echt even quality time met mijn familie.

Ik heb er onwijs veel zin in en ik ga alles vastleggen voor later.