Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Een mini boerderij in huis

Nee je hoeft niet op het plattenland te wonen om een mini boerderij of dierentuin in huis te hebben. En nee we hebben het ook niet over echte dieren. Dus je kan nu weer even met een gerust hart ademhalen. Maar kinderen vinden dieren natuurlijk helemaal geweldig en ze weten ze ook nog allemaal na te doen. Hoe leuk is het dan wanneer jouw kleintje met alle dieren kan spelen. En dan ook de dieren die wij in Nederland eigenlijk niet kennen, of ze alleen hebben gezien in de dierentuin. Gelukkig zijn daar alle speelgoed merken, zoals Schleich, die ons kan voorzien van alle dieren in de hele wereld.

 

Het lievelingsdier van jouw kleintje in huis halen

elk kind heeft wel een lievelingsdier. Wij hadden die vroeger ook nog, of misschien hebben we nog wel een lievelingsdier. Dat kan natuurlijk ook. Maar we weten allemaal, dat alle kinderen een lievelingsdier hebben. Een dier die ze het aller liefst als huisdier willen hebben maar dat dat niet helemaal mogelijk is. Helemaal niet wanneer het lievelingsdier een haai, tijger, leeuw of krokodil is. Die kunnen we helaas niet in huis nemen. En soms wil je een bepaald lievelingsdier ook helemaal niet als huisdier, denk bijvoorbeeld aan een slang of een spin. Maar het kan allemaal natuurlijk. Maar het is altijd leuk wanneer ze nog heel klein zijn om ze hun lievelingsdier als speelgoed te geven. Zo hebben ze altijd hun lievelingsdier bij de hand en kunnen ze er ook nog mee spelen.

 

Een hele verzameling komt tot leven

En wanneer je eenmaal aan de dieren bent begonnen, dan blijven de dieren natuurlijk ook komen. Voor je het weet beschikt jouw zoon of dochter over een hele verzameling aan dieren en weet je haast niet meer waar je het allemaal moet opbergen. Maar ze spelen er mee en dan is het goed. Voor je het weet heb je een hele dierentuin in huis en kan jij elke dag genieten van de mooie verhalen die jouw kleintje aan het vertellen is omtrent de dieren. Je merkt dan ook nog eens hoe slim ze zijn en hoeveel ze eigenlijk al weten. Want die kleintjes onthouden zoveel en horen overal wel iets en dan kunnen ze jouw die weetjes ook weer vertellen en leer jij ook weer eens wat nieuws over bepaalde dieren. 

 

Dus wanneer komt de mini dierentuin bij jouw in huis? Of ben jij er nog niet helemaal achter wat het lievelingsdier van jouw kleintje is?

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen