Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Toveren met smaak

Mijn maat en ik, wij hebben onze droom in vervulling laten gaan. We zijn een streekrestaurant begonnen in de oude boerderij van mijn opa en oma. Onze menukaart bestaat voor 75 procent uit streekproducten. We hebben geprobeerd een Bourgondische, gemoedelijke en huiselijke sfeer te creëren. Gezien het succes denk ik dat dit is gelukt. Ons motto: “het onmogelijke doen we direct, wonderen duren iets langer en op verzoek kunnen we toveren.”

Gerechten met een verhaal

We hebben goede contacten met al onze leveranciers. Dagelijks worden de producten vers aangeleverd. Het spreekt vanzelf dat we uitsluitend seizoensgebonden groenten en fruit op ons menu hebben staan. We hebben van onze leveranciers karakteristieke portretten laten maken door een professionele fotograaf. Een deel van de portretten zijn geschilderd door een plaatselijke kunstenares. Ze hebben een mooi plaatsje gekregen in ons restaurant. Bij het serveren van de gerechten geven we desgewenst een toelichting. We vertellen dan over de ingrediënten die zijn verwerkt in het gerecht en waar de producten vandaan komen. Daarbij kunnen we dan eventueel naar de portretten verwijzen. Ik merk dat dit wel aanspreekt. Onze vaste klanten uit de buurt kennen de meeste leveranciers persoonlijk.

Zomer en winter

We hebben een groot terras dat zomer en winter in gebruik is. In de winter maken we het knus met voor iedere stoel een Klippan deken, een prachtige plaid waar je lekker warm onder kunt zitten. De plaids zijn gemaakt van zachte eco-wol. Regelmatig krijgen we de vraag waar de plaids vandaan komen. We hebben ze online besteld bij ookinhetpaars.nl. In combinatie met onze heaters is het terras daarom ook in de winter in trek. In de zomer hebben we uiteraard grote parasols staan.
Men weet ons gelukkig te vinden. De streekproeverij van vier gangen is zeer in trek. We verzorgen ook catering voor thuisparty’s of zakelijke bijeenkomsten. De high tea en de high wine worden vaak geboekt door gezelschappen die iets te vieren hebben.
Er is een aparte uitgebreide kaart voor onze bier- en wijnspecialiteiten. We houden de voorraad zorgvuldig bij. De kans is dus klein dat, als je een speciaal bier bestelt van de kaart, die puntje bij paaltje blijkt te zijn uitverkocht. Dat overkomt mijzelf regelmatig in andere horeca. Dat wil ik in mijn eigen zaak graag voorkomen.

Fietsen en wandelen

Onze zaak ligt centraal op diverse knooppunten van fiets- en wandelroutes. Niet zelden tref je bij ons dan ook een groter gezelschap fietsers of wandelaars die gezamenlijk deelnemen aan een georganiseerde tocht. Wij verzorgen dan de koffie met zelfgebakken taart, lunch of een soepje.
Ook jij bent van harte welkom!

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen