Home Blog Ook de kleine dingen doen er toe binnen je bedrijf!

Ook de kleine dingen doen er toe binnen je bedrijf!

0
Ook de kleine dingen doen er toe binnen je bedrijf!

Zelfstandig ondernemer zijn lijkt me echt fantastisch. Je weet precies waar je voor werkt ook al moet je meer werken dan als je bij een baas in loondienst bent. Uiteraard krijg je er weer wat andere voordelen voor terug. Je bent namelijk aan het investeren in je eigen imperium. Er is niemand die tegen je zegt wat je wel of juist niet moet doen. Daarnaast kan je je eigen tijden bepalen. Ben je bijvoorbeeld iemand die veel productiever is in de avond of in de nacht? Dan ga je toch lekker op die tijden aan het werk!? Hoewel het mij fantastisch lijkt, is het er nooit echt van gekomen een eigen bedrijf te beginnen. Dit komt door een aantal dingen. Ten eerste heb ik het gevoel dat ik niet echt kwaliteiten heb waar iemand op zit te wachten, laat staan dat ze er mij gaan voor betalen. Ook heb ik niet echt een passie waardoor ik bijvoorbeeld alles van een bepaald onderwerp zou weten en ik zou worden gezien als expert. Maar goed, je moet een beetje dromen in het leven en dat is precies wat ik gedaan heb. Ik weet al precies hoe ik dingen zou aanpakken als ik zelfstandig ondernemer zou zijn.

Zaken goed geregeld.

Ik zou bijvoorbeeld geen tijd kwijt willen zijn aan dingen die in verhouding vrij veel tijd kosten. Enveloppen halen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Zo zou ik enveloppen bestellen. Het liefste online. Meestal kan je dan ook goed alle aanbieders vergelijken. Je weet dan zeker dat je genoeg 'in huis' hebt en hoeft niet mis te grijpen.

Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor boodschappen. Natuurlijk zul je klanten over de vloer krijgen en die willen vaak wel wat te eten of drinken. Waarschijnlijk willen ze ook gebruik maken van een schone w.c. waar toiletpapier aanwezig is. Ook dat zou ik online bestellen zodat het me tijd scheelt (je hoeft dan namelijk niet op en neer naar de winkel om inkopen te doen).

Voorbeeld

Misschien lijken bovenstaande zaken nu wat nutteloos maar je kan maar beter hebben nagedacht hoe je alles zou willen inrichten dan als er pas later achter komt dat het toch best wel veel werk is allemaal. Natuurlijk weet ik ook wel dat het nu bijzaken lijken maar uiteindelijk telt het totale plaatje en daarbij hoort ook de presentatie. Toen jij je eigen bedrijf begon, waar had je helemaal niet aan gedacht? Wat zou je nu veranderen als je het nog een keer mocht doen?