Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Motorverzekering met winterstop 

Er zijn mensen die tijdens de winter niet motorrijden omdat dat erg gevaarlijk kan zijn. Als jij één van deze mensen bent, kun je een motorverzekering met een winterstop afsluiten. Dit lijkt een heel goed idee, maar hierbij moet je rekening houden met verschillende dingen. Toch is dit vaak wel de beste keuze voor mensen die in de winter niet rijden. Je hebt immers geen verzekering nodig als je de weg niet op gaat.

Je moet je motor verzekerd houden 

Een Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht volgens de wet. Hierdoor worden jouw kosten gedekt als jij schade aanricht op spullen van anderen. Je hebt nog twee soorten motorverzekeringen die niet verplicht zijn. Dit zijn de beperkte casco en de All Risk motorverzekering. Deze verzekeringen zorgen er ook nog voor dat de kosten van de schade die jouw motor heeft opgelopen worden gedekt.

Je rijdt niet op je motor tijdens de winter, maar het afsluiten motorverzekering mag je volgens de wet niet achterwege laten. Je kan tijdens de wintermaanden jouw kenteken schorsen. Als je dit doet is het niet meer verplicht om je motor te verzekeren. Het nadeel hiervan is wel dat de motor niet verzekerd is voor schade of diefstal wanneer deze geschorst is.

Financieel 

Bij een verzekering met winterstop is jouw motor bijvoorbeeld tussen december en maart niet verzekerd. Hoeveel voordeel je hierbij hebt verschilt natuurlijk per verzekeraar. Als je een jaardekking hebt, is dat een stuk duurder dan wanneer je een winterstop dekking hebt. Wel is het zo dat je voor de winterstop jouw kenteken weg moet laten halen wat ook geld kost. 

 

Je kunt ook kiezen voor een zomertijd dekking. Hierbij is jouw motor niet verzekerd vanaf de laatste zondag in oktober tot de laatste zondag van maart. Er is wel een nadeel bij een motorverzekering die een zomer-of-winterstop heeft. Stel dat jij in de winter toch je motor nodig hebt, mag je deze niet gebruiken. Dat is logisch aangezien je volgens de Nederlandse wet niet de weg op mag wanneer je niet verzekerd bent. Als je dit toch doet, kan dit je grote problemen opleveren.

Buitenland 

Bij een Nederlandse verzekering wordt normaal gesproken ook dekking in het buitenland aangeboden. Hierdoor ben jij ook buiten Europa nog steeds verzekerd. Pas hierbij wel op dat dit iets anders is dan een reisverzekering. Als je op vakantie wilt gaan met je motor, moet je je hier even goed in verdiepen. 

 

Bij het maken van de keuze of je een verzekering wilt met een winterstop, moet je goed nadenken. Het brengt voordelen, maar ook nadelen met zich mee. Als jij zeker weet dat jij niet in de winter op de motor gaat rijden is dit waarschijnlijk de meest verstandige keuze.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen