Home Blog Luxe leven in Phuket

Luxe leven in Phuket

0
Luxe leven in Phuket

Recentelijk kreeg mijn vriendin de uitnodiging voor een bruiloft op locatie in Thailand. De vraag daarna was of ik ook mee mocht en dit was voor de bruid geen probleem. Dit was natuurlijk een fantastische verrassing, zeker aangezien het aanstaande echtpaar aangaf te betalen voor de overnachtingen in het resort waar we zouden verblijven. Het was een prachtig resort en ook een mooie bruiloft. Mijn vriendin en ik besloten om onze reis naar Thailand wat langer te maken en het werd een korte vakantie van ongeveer een week. Na de bruiloft gingen we naar een andere villa om daar een paar nachten te blijven. Deze villa was ook ontzettend luxe en het koste heel weinig.

Goedkoop

Het is ontzettend makkelijk om goedkoop te leven in Thailand. Om deze reden wil ik dan ook in dit artikel ingaan op hoe het mogelijk is om zo luxe te leven in Thailand en waarom dit zo goedkoop kan. Thailand is natuurlijk niet het rijkste land en het heeft een hele voordelige exchange valuta met de Europese Euro. Het is een arm Zuidoost-Aziatisch land dat wel ontzettend populair is in het westen als vakantielocatie. Om deze reden zijn er veel resorts en villa’s in Thailand waar je voor westerse principes ontzettend goedkoop kunt verblijven.

Wereld op zichzelf

Het resort waar we waren voor de bruiloft was een wereld op zichzelf. Het lag direct aan het strand maar was tegelijkertijd ook volledig afgeschermd van de buitenwereld. Het resort strekte uit over een paar vierkante kilometer en had meerdere zwembaden, meerdere restaurants een spa en ook een gym. De kamers zelf waren prachtig. We hadden een bad een luxe douche, een groot bureau en natuurlijk de schoonheid van een kamer waar dagelijks roomservice is. Alhoewel we er niet echt gebruik van gemaakt hebben had de kamer ook een TV uit de grond kwam. Dit was natuurlijk best spectaculair, deze techniek wordt gedaan met zogenaamde TV liften.

Villa

Bij de villa waar we daarna in verbleven hadden we een privé zwembad. Ik snap nu ok dat er vele entrepreneurs zijn die online hun geld verdienen in Thailand gaan wonen. Dit is logisch want je kunt er ontzettend mooi wonen zonder veel geld uit te geven. Maar houd er wel rekening mee dat diensten zoals de politie, ziekenhuizen, verzekeringen etc. minder goed geregeld zijn dan in Westerse landen. Wees dus voorzichtig en kom niet in de problemen anders kun je in contact komen met een heel andere kant van Thailand.