Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Ga je verbouwen? Dan is een bouwafval container essentieel!

Ga je binnenkort verbouwen of renoveren? Dan zul je te maken hebben met veel afval van al het sloopwerk. Nu kun je ervoor kiezen om elke keer de auto vol te laden en heen en weer naar het afvalstation te rijden. Maar dit neemt veel tijd in beslag en is daarom niet efficiënt. Tip van de dag: huur een bouwafval container. Deze wordt voor je deur bezorgd en na het volladen weer opgehaald. Zo kun jij je mooi focussen op het verbouwen!

De juiste container voor jouw afval

Containers zijn er in verschillende soorten en maten. Welk type container je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid afval en het soort afval. Een bouwafval container is bijvoorbeeld speciaal voor, je raadt het al, bouwafval. Denk hierbij aan hout, zand, grofvuil, dakafval, metalen en kunststoffen, om er maar een paar te noemen. In een bouwafval container mag je geen chemische stoffen gooien, of apparaten zoals koelkasten. Ga je in de tuin aan de slag? Dan kun je het beste voor een groenafval container gaan. Deze is speciaal voor al het afval uit de tuin. Als je vooral veel grondstoffen zoals zand en aarde hebt, dan is een grondafval container essentieel. Zand en aarde mag namelijk niet in een groenafval container gedeponeerd worden.

De grootte van de container

De grootte van de container die je huurt hangt af van de hoeveelheid afval die je kwijt moet. Dit klinkt natuurlijk logisch, maar het kan lastig zijn om van tevoren in te schatten met hoeveel afval je uiteindelijk zit. Als je een te kleine container huurt, kan het zijn dat je halverwege het bouwproject de container moet laten vervangen. Dit kost niet alleen tijd, maar ook geld. De meest gekozen grootte container is 6m3. Dit formaat zou voldoende moeten zijn voor het verbouwen van bijvoorbeeld een badkamer of keuken. Is je verbouwing een kleiner project? Dan kun je voor een kleine container gaan. Belangrijk is om te weten hoeveel plek de container in beslag gaat nemen. Je wilt tenslotte geen ruzie met de buren omdat je hun parkeerplek blokkeert.

Regelgeving omtrent het huren van een container

Ook is het handig om even na te gaan bij de gemeente of je überhaupt een container voor de deur mag hebben zonder vergunning. En zo ja, welke grootte dan maximaal geoorloofd is in jouw woonwijk. Bij de meeste gemeenten mag je zonder problemen een bouwbak op eigen terrein plaatsen, zoals bijvoorbeeld op de oprit. Maar als je hem op de weg plaatst, zijn er een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Zo mag je afval container het fietspad niet blokkeren, of te dicht bij een brandkraan staan.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen