Home Blog Een blessure opgelopen? Gebruik sporttape

Een blessure opgelopen? Gebruik sporttape

0
Een blessure opgelopen? Gebruik sporttape

Het oplopen van een blessure, is natuurlijk niet iets waar jij op zitten wachten. Een blessure loop je bijvoorbeeld op tijdens het sporten. Je gewrichten kunnen verzwakt of overspannen raken, waardoor dit vreselijk veel pijn kan doen in het lichaam. Al met al, je zit hier totaal niet op te wachten. Wil jij een blessure voorkomen of wil jij zo snel mogelijk herstellen van de blessure? Dan kun je kijken voor sporttape. Sporttape is geschikt voor het lichaam, en zorgt ervoor dat je je snel weer de oude bent.

 

De verschillende tapes

Je hebt een aantal verschillende tapes die je kunt bestellen bij verschillende webshops. Er is namelijk een breed assortiment op dit gebied. Denk hierbij aan medical tape, Easy tape, Crosslinq en KT tape. Deze verschillende soorten tape, hebben allemaal een verschillende werking. Deze tapes worden professioneel, maar ook medisch gebruikt. Al deze verschillende tapes, kun je vinden bij de drogisterij. Houd er dan wel rekening mee dat de drogisterij meestal niet echt een breed assortiment heeft.

 

De leukotape 

Deze tape wordt vooral veel gebruikt tijdens een blessure of na een operatie. Zoals eerder vernoemd, worden deze tapes ook medisch gebruikt. De leukotape kun je verkrijgen in meerdere afmetingen, maar ook kleuren. Je kunt daarom altijd een passende kleur vinden. Zo is het ook mogelijk om huidskleur tape te kopen. Hierdoor valt de tape minder snel op. De prijs van deze tape is redelijk laag. En classic tape, kun je al verkrijgen vanaf € 6,10. Ook kun je kiezen uit combi tapes. Deze tapes zijn samen een stuk voordeliger dan de classic tape.

 

Hoe breng je de tape aan?

Het aanbrengen van deze tape, wordt op verschillende delen van het lichaam verschillend toegepast. Het belangrijkste is dat de tape het lichaam goed kan ondersteunen. Zorg er dus voor dat de tape strak om het lichaamsdeel zit. Het moet ook weer niet te strak zitten, dit zorgt namelijk voor een slechte doorbloeding in het lichaam. Dien jij van de fysiotherapeut tape te gebruiken? Dan wordt het aangeraden om samen met je fysiotherapeut de tape voor de eerste keer aan te brengen. Zo weet je sneller hoe de tape de beste functie heeft en behoudt. Met een classic tape, kun je ongeveer twee weken. Dit komt omdat je vaak best wel veel tape gebruikt voor het ondersteunen van het lichaam. Ook gaat het vaak de eerste paar keer mis, waardoor extra tape zeker handig is.