Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Wat is het verschil tussen wietolie en CBD-olie?

Wanneer er gesproken wordt over cannabis, dan wordt het vaak in verband gebracht met coffeeshops en wiet. Dit kan soms een negatieve lading geven aan de mooie producten die voortkomen uit de cannabisplant. THC en CBD zijn daar de perfecte voorbeelden van. Het zijn geneesmiddelen die bijdragen aan het aanpakken van lichamelijke en geestelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan slaapgebrek, misselijkheid of paniekaanvallen. Iedereen heeft wel eens last van deze kwaaltjes en aandoeningen. Alleen daarom al is het heel fijn dat er producten zijn die deze problemen kunnen verhelpen. In deze blog gaan we dieper in op wat wietolie en CBD-olie zijn en welke werking ze kunnen hebben op lichaam en geest. Iedereen wilt tenslotte lekker in zijn vel zitten en deze geneesmiddelen kunnen een belangrijke rol spelen. 

De werking van wietolie

Wietolie is afkomstig uit wietplanten. Het wordt ook wel THC-olie genoemd en bevat hoge gehaltes THC – psychoactief. Maar hoe zit het eigenlijk met de wietolie werking? Het kan voor meerdere klachten gebruikt worden. Zo kun je denken aan het verhelpen van pijnklachten aan gewrichten of spieren. Maar ook de bestrijding van depressie en reuma kan voor sommige mensen van cruciaal belang zijn. Daarnaast gebruiken heel erg veel mensen het bij het voorkomen van slapeloze nachten. Rust en ontspanning zijn tenslotte erg belangrijk voor ons lijf.

Ondanks dat een aantal artsen niet positief zijn over het geneesmiddel, kan THC-olie een erg nuttig middel zijn en we kunnen concluderen dat het wel degelijk kan helpen bij de bestrijding van diverse klachten. THC is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo is er THC zalf maar is er ook THC in e-liquid, olie en zetpillen. 

Het verschil tussen wietolie en CBD-olie

Bij cannabis wordt er vaak gedacht aan coffeeshops. Echter kent de cannabisplant twee verschillende soorten, namelijk de hennepplant en de wietplant. Een cannabisplant beschikt over werkzame en zeer bruikbare stoffen, genaamd cannabinoïden. De bekendste cannabinoïden noemen we THC en CBD. Wietolie en CBD-olie zijn veelgebruikte termen als we het hebben over de positieve effecten van cannabis. Echter ontstaan er vaak misverstanden als het gaat om deze oliën. Ondanks dat beide producten afkomstig zijn uit cannabisconcentraten, zijn er wel degelijk grote verschillen te vinden. 

Zo kun je bij thc olie, ofwel wietolie, niet zomaar gaan autorijden. Dit is bijvoorbeeld wel weer toegestaan bij het gebruik van CBD-olie. Daarnaast is een precieze dosering van wietolie van cruciaal belang, terwijl dit bij CBD-olie minder het geval is. Deze blog is echter geen medisch advies.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen