Home Blog Last van een verslechterd gehoor? Schakel een audicien in!

Last van een verslechterd gehoor? Schakel een audicien in!

0
Last van een verslechterd gehoor? Schakel een audicien in!

Hoor jij niet meer zo goed als voorheen? Dan ben je daar niet de enige in. Je gehoor is een van de belangrijkste zintuigen. Wanneer je gehoor je in de steek laat, kan dit vervelende situaties opleveren. Dit kan je onzeker maken en zorgen voor een verminderd geluksgevoel. Bijvoorbeeld omdat je niet meer van muziek kunt genieten zoals voorheen. Gelukkig kun je aan een verslechterd gehoor eenvoudig iets laten doen! Wil jij weten hoe? Lees dan deze blogpost!

Redenen waarom je gehoor verslechtert

Je gehoor kan om meerdere redenen verslechteren. Een van de meest voorkomende oorzaken bij mensen boven de 55 jaar is ouderdomsslechthorendheid. De zenuwen die geluiden moeten doorgeven gaan minder goed werken en hierdoor komen de geluiden niet meer goed door. Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als lawaaislechthorendheid. Geluiden boven de 80 decibel zijn namelijk niet goed voor je gehoor. Harde geluiden kunnen voor veel schade zorgen. Geluiden hoeven niet eens altijd hard te zijn. Ook langdurige zachtere tonen kunnen voor de nodige schade zorgen. Verdere veelvoorkomende oorzaken van het verslechteren van je gehoor zijn: oorsmeer, een gehoorontsteking, een middenoorontsteking en gehooraandoeningen zoals Otosclerose of Tinnitus.

Op welke manier kun je gehoorschade voorkomen?

Een goede tip is om je gehoor niet bloot te stellen aan harde geluiden. Dit zijn dus geluiden boven de 80 decibel. Gehoorschade is niet meer te herstellen en daarom is het uiterst belangrijk om je gehoor te allen tijde te beschermen tegen harde geluiden en lawaai. Hoe kun je dit het beste doen? Het antwoord daarop is simpel: bijvoorbeeld door het gebruik van oordoppen. Deze zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er altijd wel oordoppen te vinden die passen bij jou. Wil je dat je oordoppen extra comfortabel zitten? Laat ze dan speciaal op maat maken bij een audicien!

Laat je gehoor regelmatig checken 

Twijfel jij soms of je gehoor de laatste tijd verslechterd is? Dan kun je het beste langs gaan bij een audicien voor een hoortest. Ook is het goed om regelmatig een kleine check-up te laten doen. Heb jij een audicien aan huis nodig? Bijvoorbeeld omdat je slecht ter been bent en niet meer in staat bent om zelfstandig op pad te gaan? Dan is het mogelijk om een expert aan huis te ontvangen. Deze helpen je gewoon je in vertrouwde omgeving! Wanneer je je zorgen maakt over je gehoor, kun je ook bij hen terecht voor het nodige advies. Ook kunnen zij je voorzien van een gehoorapparaat afgestemd op jouw wensen en gehoorschade. Zorg goed voor je gehoor en neem vandaag nog contact op!