Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

De verbouwing

Vroeger woonde ik in Gouda. Dit was een hele leuke buurt om in op te groeien. De basisschool was vlakbij. Hier kon ik samen met mijn broer heen fietsen. Mijn vrienden woonden ook heel dichtbij. Dit was fijn. Ik kon dan makkelijk met ze afspreken. Vaak gingen we op straat voetballen. In de zomer renden we door heel de wijk met waterpistolen. Er waren veel steegjes dus dit was het perfecte terrein. Op het schoolplein stonden veel speeltoestellen. Ik fietste hier vaak heen om met mijn vrienden te spelen. Ook buiten schooltijd. Ook waren er wat meer afgelegen gebieden in de wijk. Dit was goed voor het kattenkwaad dat we soms uithaalde in de buurt. Als klap op de vuurpijl was er een zwembad om de hoek. Dit was een redelijk saai zwembad, maar niet in het weekend. Dan werd er een hele grote glijbaan opgeblazen. Ik heb hier altijd veel lol gehad.

Middelbare school

Helaas was er geen goede volgende school in de buurt. Mijn vader had vroeger in Rijswijk gewoond. Dit was een goeie wijk en had alle faciliteiten die Gouda ook had. Alleen waren hier wel een aantal goede middelbare scholen in de buurt. Ook had Gouda geen goede treinverbinding. In de buurt van Rijswijk was dit wel. In Gouda deelde ik met mijn broer een kamer. Ik vond dit best vervelend. Ik kon niet zo goed tegen licht vlak voor het slapen. Helaas las mijn broer veel voor het slapen. Hierdoor stond het licht nog lang aan. Het nieuwe huis in Rijswijk was iets groter. Mijn broer en ik kregen allebei een eigen kamer. Ik was hier heel erg blij mee. Samen met mijn vader ben ik op pad gegaan om spullen te kopen voor mijn nieuwe kamer. Deze was nog helemaal kaal, dus ik kon zelf kiezen hoe ik deze wilde inrichten.

Een goeie sfeer

Allereerst koos ik een groter bed. Ik had veel vrienden met een tweepersoonsbed. Dit was zo lekker groot. Je kon je tas, telefoon en laptop er in leggen en er was nog genoeg plek om te slapen. Naast het hoofdeinde installeerde mijn vader led verlichting met dimfunctie. Hierdoor kon ik voor het slapen mijn licht zachtjes zetten. Ik vond dit super en sliep veel beter. Mijn broer zijn kamer kreeg hetzelfde systeem. Hij kon dan vlak voor het slapen zijn licht helemaal uitdraaien. Als pronkstuk voor mijn kamer kreeg ik een groot bureau. Hier kon ik mijn huiswerk op doen en spelletjes spelen. Ook deze was verlicht door led licht, die ik ook met een dimmer kon verstellen.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen