Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Creatieve mama zkt. uitlaatklep

Was jij altijd die ene mama die blij werd van de creatieve huiswerkjes van je kind? Die haar eigen creatieve geest onderdrukte omdat je naast mama zijn geen tijd had voor veel kunstzinnige uitspattingen? Goed nieuws: het is nog niet te laat! Zet die deur naar de ultieme bron van creativiteit maar opnieuw open want met de volgende hobby’s voed je zonder twijfel je creatieve honger én maak je er anderen ook nog eens blij mee…

Klein, fijn en handgemaakt

Hou je van tekenen, illustreren en alledaagse dingen wat spannender maken? Uitstekende skills voor het maken van leuke kaartjes, uitnodigingen en kalenders als je het ons vraagt! Want niets zo origineel als handgemaakte geboortekaartjes, doopsuiker bedankjes en uitnodigingen voor de communie van je kleine sloeber. Experimenteer met leuke illustraties, leer de kunst van kalligrafie en bezorg je collega-mama’s een krop in de keel met een origineel aandenken aan een onvergetelijk moment. Ben je een krak in compositie, foto’s maken en bewerken? Denk dan eens aan een mooi fotoboek van je laatste reis of maak een leuke jaarkalender voor de hele familie! Zo kunnen ook zij jouw originele creatie elke dag met trots bewonderen.

Flower hoops en andere decoratie

Liever nog meer met je handen bezig en een grote bloemenfanaat? Dan zijn flower hoops helemaal jouw ding. Ga op zoek naar de mooiste (droog)bloemen, probeer verschillende kleurcombinaties uit en knutsel je allermooiste bloemstukjes ineen. Je kunt ze gewoon als decoratie gebruiken voor op de kast in je inkomhal of een praktische functie geven: als tafelnummer voor de trouw van je buurvrouw bijvoorbeeld? En als je er maar niet genoeg van kunt krijgen, kun je voorstellen om voor je buurvrouw dan ook ineens de uitnodigingen voor de trouw te maken, mét dezelfde droogbloemetjes als in je flower hoops. Handig, mooi én voor jou tegelijk een leuke uitdaging.

Kaarsen maken

Helemaal niet moeilijk én je kunt oude restjes een nieuw leven geven: maak zelf je kaarsen! Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Heb je een favoriete vorm en kleur? Dan kun je meteen aan de slag. Maar hou je niet in om ook eens te experimenteren. Terwijl heel wat creatievelingen zich momenteel storten op de bolletjes- en naakte lichamen trend, kun jij er helemaal je eigen twist aan geven. Je kunt je inspiratie letterlijk overal halen: felgekleurde bloemen, vazen in de meest originele vormen of zelfs de meest willekeurige voorwerpen op je keukentafel zoals een koffietas. Het goede nieuws is: je kunt je volledig laten gaan, want alles kan. Laat die creativiteit maar stromen!

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen