Home Blog Alles wat je moet weten over hypoallergeen kattenvoer

Alles wat je moet weten over hypoallergeen kattenvoer

0
Alles wat je moet weten over hypoallergeen kattenvoer

Jazeker, katten kunnen zeker ook gevoelig zijn voor verschillende allergieën. Een van de meest voorkomende allergieën is wel de voedingsallergie. Als dat het geval is, is een kart dus allergisch voor iets dat in het eten van de kat verwerkt is. Vaak wordt gekozen voor hypoallergeen kattenvoer als iets dergelijks aan de orde is. 

Kattenvoer met insecten eiwitten

Wanneer sprake is van hypoallergeen kattenvoer, wordt het kattenvoer geproduceert op basis van insecten eiwitten. Kattenvoer met insecten eiwitten hebben verschillende voordelen. Hypoallergeen kattenvoer kan gezien worden als complete vervangers van dierlijke eiwitten. Kattenvoer met insecteneiwitten ondersteunt de darmgezondheid en darmfunctie, maar ondersteunt ook de huid- en vachtkwaliteit. Het gebruiken van hypoallergeen kattenvoer zorgt ervoor dat je kat beter in zijn vel is en wie wilt dat nou niet voor zijn kat?

Sluit uit of een kat een voedingsallergie heeft of niet

Er kan echter ook sprake zijn van eiwitten die gehydrolyseerd zijn. Ook dan kunnen eiwitten dus geen allergische reactie opwekken. Vaak wordt in dat kader een eliminatiedieet gebruikt. Met een dergelijk dieet wordt getracht om uit te sluiten of een kat eventueel een voedingsallergie heeft of niet. Als bron voor koolhydraten worden bij hypoallergeen kattenvoer ingrediënten gebruikt die eigenlijk nooit een allergie veroorzaken. Mooie voorbeelden van deze ingrediënten zijn bijvoorbeeld aardappelen.

De antioxidanten hebben een ontstekingsremmende werking bij huidproblemen

Het is verder nog interessant om op te merken dat antioxidanten zoals de omega 3 vetzuren een sterk ontstekingsremmende werking hebben als sprake is van huidproblemen. Op die manier kan een hypoallergeen dieet ook een wezenlijke bijdrage leveren aan de behandeling van de huid. Katten kunnen overigens bijzonder kieskeurig zijn als het gaat om het koken van een dieet. Het daadwerkelijk koken van een dieet, zoals dat wel vaak bij honden gebeurt, is dan ook niet altijd haalbaar. Wanneer je kiest voor een goed hypoallergeen dieet, dan is sprake van een bijna net zo hoge betrouwbaarheid als wanneer gekozen wordt voor een eliminatiedieet.

Als je goed voor de kat bent, koop dan hypoallergeen kattenvoer

Als je een kat hebt, dan is het zaak om goed met voeding op te gaan. Zoals gezegd komt een voedingsallergie relatief gezien best veel voor. Met hypoallergeen kattenvoer kun jij jouw kat alsnog voeding bieden die en smaakvol is en die niet voor een allergische reactie zorgt. Als je goed voor je kat bent, dan schaf je hypoallergeen kattenvoer aan. Het is er en je doet je kat er een heel erg groot plezier mee doet daarom het een win-win situatie is. Aarzel dus niet en schaf het direct aan.