Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Wat te doen wanneer je het koud hebt

Het is weer zover, de koude winter maanden zijn weer begonnen. Overal zie je mensen met winterjassen lopen, handschoenen worden weer aangetrokken tijdens het fietsen, en extra dekens worden uit de kast getrokken. Vooral veel vrouwen hebben vaak enorm veel last van de kou en kunnen het maar niet warm krijgen. Hier zijn een aantal dingen die je kunt proberen om het toch een beetje warm te krijgen. 

Warm water

Het nemen van een warm bad of douche kan enorm erg helpen tegen de kou. Het is enorm rustgevend om een warm bad te nemen, maar het bedekt ook je hele lichaam, waardoor je het snel warm zult krijgen. Let wel op dat je er niet te lang in blijft, anders wordt het water weer koud. Een warme douche is ook enorm lekker. Een regendouche is dan het beste, aangezien de stralen van boven over je hele lichaam vallen. En onder de douche kun je zo lang als je maar wilt blijven staan, het water wordt niet kouder. Een andere vorm van warm water gebruiken, is een kruik. Het is heerlijk om een kruik met kokend water te vullen, en deze bij je in bed te leggen. De kruik geeft enorm veel warmte voor een langere tijd. Het kan ook helpen met stijve spieren als je de kruik daarop legt. Enorm veel voordelen dus. 

Laagjes

Veel mensen maken de fout dat ze denken dat een dikke trui alleen genoeg is. Het is namelijk veel beter om meerdere laagjes te dragen. Hierdoor krijg je een isolatie effect. Ook is het makkelijk om iets uit te trekken wanneer je het wel weer te warm krijgt. Het dragen van laagjes is dus het beste om te doen in de winter maanden. Ook is het belangrijk om te zorgen dat je woning goed geïsoleerd is. Een andere vorm van laagjes, is dekens. Dekentjes op de bank, op je bed, ze zijn overal goed voor.

Warm eten

Het klinkt misschien heel stom, maar het nemen van een warme maaltijd kan je ook warmer laten voelen. Hetzelfde geldt voor het drinken van warme dranken zoals thee. Allereerst kun je je handen warmen aan de mok. Ten tweede, wordt je vanbinnen ook een beetje verwarmd door het innemen van warm eten of drinken. Daarbuiten is het ook gezellig om samen een warme maaltijd te eten, en door gezelschap krijg je het ook altijd warmer. Niet alleen door de lichaamswarmte, maar ook doordat het gezellig is en je meer zult lachen. 

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen