Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

De voordelen van dubbelglas

In mijn blog van vorige week beschreef ik de verschillende soorten dubbelglas en vandaag wil ik hebben over de voordelen van dubbelglas. Zelf koos ik voor HR ++ glas maar er zijn natuurlijk nog zoveel verschillende varianten. En waarom is het zo belangrijk om je enkelglazen te vervangen voor dubbelglas. Voor mij is duurzaamheid erg belangrijk daarom wil ik graag mijn ervaring en kennis delen met jullie om er zo met elkaar voor een betere toekomst te zorgen. De glaszetter heeft mij geinformeerd over de voordelen van dubbelglas.

 

De voordelen

Ook als je ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of HR glas al rendabel zijn. Dubbel glas en HR glas (HR staat voor hoog rendement) isoleren beter dan enkel glas. Je bespaart ermee op je stookkosten en daarmee bewijs je het  milieu een dienst. Bijkomend voordeel is dat je minder last hebt van tocht en lawaai. Ik woon in het centrum van Amsterdam waar het op straat best gehorige is, sinds ik mijn ruiten heb vervangen is de geluidsoverlast aanzienlijk verminderd. Ik had eigenlijk nooit echt last van het lawaai maar nu pas merk ik hoeveel overlast het eigenlijk gaf want het is nu zo stil in huis. Als je het enkele glas laat vervangen door dubbel glas en zeker door HR++ glas kan in een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 430 m3 gasverbruik per jaar besparen, dat kan je zeker zo’n 280 euro schelen per jaar. En als je er dan vanuit gaat dat een woning gemiddeld bijna 1300 m3 gas voor de centrale verwarming nodig heeft dan zie je wel dat het aanmerkelijk scheelt in de kosten. Dus tel uit je winst! Ook voordeling is dat dubbelglas je beter beschermt tegen de wisselende weersomstandigheden. We hebben het over beter isoleren en dan gaan we altijd uit van het buitenhouden van koud maar ook de hitte blijft buiten op hele warme zomerdagen. Zodat je huis in de zomer ook lekker koel blijft zodat het gebruik van de airco beperkt kan blijven. Want een airco verbruikt ook veel stroom wat zeker geen goede bijdrage is aan het milieu. Ook is het makkelijker met dubbelglas de temperatuur in huis te stabiliseren.

 

Een groener wereld

Er zijn zoveel dingen die we kunnen doen samen om zuiniger en groener te leven. We leven in een wereld waar we ons niet meer kunnen permitteren om alles maar te stoken. Gelukkig is er veel kennis en veel alternatieven voor onze apparaten die niet groen zijn. Ik he mij de laatste tijd veel verdiept in een groener leven en iedere week blog ik over een ander onderwerp. Tot volgende week!!

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen