Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Veiligheid online

Ons dagelijks leven speelt zich steeds intensiever online af, maar van alle kanten wordt dit online leven op internet aangevallen. Hackers verzinnen nieuwe manieren om ons in de gaten te houden en onze informatie te stelen. Hoe voorkomen we dit? Er zijn weinig huishoudens die in deze tijd niet meer beschikken over een computer. Steeds meer zaken worden online geregeld en een computer is daarbij onmisbaar. De tijd dat we zonder een computer ons werk moesten doen lijkt ook al heel ver weg. Sinds 1996 toen het internet in Nederland beschikbaar werd heeft de computer een steeds verdere opmars gemaakt. Niet alleen bedrijven maar ook bij particulieren is de computer sinds de komst van het internet niet meer weg te denken.  Doordat zowel bedrijven als ook particulieren steeds meer online zijn nemen de risico’s ook toe. We versturen steeds meer informatie online. Onze bankzaken, communicatie met de overheid, winkelmomenten en gesprekken. We doen het allemaal online op websites, erop hopend dat niemand meekijkt.

Veiligheid in het algemeen

Niet alleen online maar ook in het dagelijkse leven op straat is veiligheid een veelbesproken onderwerp. Veel particulieren besteden steeds meer geld aan het veilig maken van hun woning. Goede sloten op ramen en deuren zijn een eerste vereiste om je woning inbraakbestendig te maken. KFV sloten zijn veel gekozen sloten. Dit zijn sloten van de hoogste kwaliteit die een veilig gevoel garanderen. Winkels en ander bedrijfspanden hebben ook talrijke voorzieningen nodig om hun veiligheid te garanderen. Een alarmsysteem, rolluiken en goede sloten zijn niet meer weg te denken in een bedrijfspand. Ook moet hier rekening gehouden worden met calamiteiten. Een vluchtroute naar een vluchtdeur moet altijd aanwezig zijn. Ook op deze vluchtdeur moet een goede beveiliging komen. Vaak wordt hier vluchtdeur beslag op geplaatst. Dit garandeert een snelle en veilige opening van de vluchtroute.

Veilig internetten in de toekomst

Veiligheid zowel op straat als online zal ook de komende jaren veel aandacht krijgen. Zowel de objectbeveiliging als ook de veiligheid van jezelf blijft een prioriteit. Ook zal de online veiligheid onderwerp van gesprek blijven. Particulieren zullen waakzaam moeten zijn met betrekking tot hun online gedrag. Een logische stap is dat overheid en bedrijfsleven steeds meer de verantwoordelijkheid voor de online veiligheid van de particulier naar zich toe moeten trekken. Online security wordt een basisbehoefte. Mensen verwachten dat ze op de veiligheid van door hen aangekochte spullen kunnen vertrouwen. De ontwikkelingen zullen zich waarschijnlijk in hoog tempo op blijven volgen en dat zal zeker nodig zijn.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen