Home Blog Tips voor het creëren van een sfeervolle tuin

Tips voor het creëren van een sfeervolle tuin

0
Tips voor het creëren van een sfeervolle tuin

Het is weer lente, en dat betekent urenlang tijd doorbrengen in je tuin! Vele mensen zullen deze komende weken hun tuintje weer helemaal klaar maken voor de mooie voorjaarsdagen. Kun jij wel wat tips en inspiratie gebruiken voor het opknappen en gezellig maken van je tuin? Dan is dit de juiste blogpost voor jou!

Geef je tuin een goede onderhoudsbeurt

Wanneer je langere tijd geen tot weinig onderhoud hebt gepleegd aan je tuin, is het vaak nodig om in het vroege voorjaar met een grondige onderhoudsbeurt te beginnen. Zo kan jouw tuintje er weer helemaal tegenaan wanneer je deze weer intensief gaat gebruiken. Maar waar begin je nu mee? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar je gazon. Verwijder al het onkruid, geef je gazon een goede maaibeurt en zorg voor de nodige voedingsstoffen waardoor je gazon er deze zomer weer stralend groen bij zal liggen!

Zorg voor biodiversiteit

Daarna is het belangrijk om ook de rest van je tuin onkruidvrij te maken. Eventueel kun je ervoor kiezen om in het vroege voorjaar extra bloembollen te planten. Deze zullen uitkomen wanneer het hoogzomer is en jij volop in de tuin te vinden bent. Niet alleen staan bloemen mooi en gezellig, ook is het goed voor de biodiversiteit. Allerlei beestjes zullen terug te vinden zijn in je tuintje. Denk aan lieveheersbeestjes, bijen, hommels en niet te vergeten vlinders!

Wat doe jij graag in je tuin?

Is jouw tuin voorzien van het nodige onderhoud? Dan kun je verder gaan met de inrichting van je tuin. Wat doe jij graag buiten in het zonnetje? Misschien lees je graag een boek in een hangmat of dineer jij graag met vrienden aan een mooie eettafel in de tuin? Wanneer je te maken hebt met een beperkte ruimte, is het goed om prioriteit te geven aan de dingen waar jij het meest van geniet. Ook zijn er slimme tuinsets die je met gemak om kunt bouwen naar wens en zo aanpast aan elke gelegenheid. Deze maak je af met sfeervolle kussens en een leuke parasol.

Zit jij in de zomer graag lang buiten? In de avonden kan de temperatuur flink zakken en soms is het dan goed om voor wat extra warmte te zorgen. Dit kun je doen door een warmtelamp aan te schaffen of ga voor een gezellige houtkachel in je tuin! Brandhout kopen bij brandhout is een voordelige manier om aan duurzaam hout te komen. Niet alleen zorgt een houtkachel in je tuin voor de nodige warmte, het geeft ook nog eens sfeer en zorgt voor wat extra licht!