Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Duurzaamheid van karton

Het meest populaire product voor milieubewuste verpakkingen is karton. Dat komt omdat het duurzaam is, een hoge slagvastheid heeft en bovendien recyclebaar is. Karton wordt gemaakt van gerecycleerd papier en het kan steeds opnieuw worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt in kantoor verpakkingen en is erg populair omdat het goed bestand is tegen het klimaat. Het beste aan kartonverpakking is dat het zeer veerkrachtig is en bestand is tegen verschillende druk- en temperatuurniveaus. WIlt u meer leren over de duurzaamheid van kartonnen verpakkingen? Lees dan nu deze blog! 

Vriend van de natuur

Omdat het van papier is gemaakt, is karton zeer milieuvriendelijk. Karton is een hernieuwbare grondstof, wat betekent dat het niet schadelijk is voor het milieu wanneer het als verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Het is speciaal vervaardigd om bestand te zijn tegen UV-licht, zodat het papier niet meer verbleekt of verkleurt. Bovendien ontstaat uit karton geen bruinkool, het meest voorkomende bijproduct van het malen van pulp, dat verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.

Biologisch afbreekbaar

Karton is niet alleen goedkoop en duurzaam, het is ook biologisch afbreekbaar. Het kan worden afgebroken tot kleine deeltjes die veilig op stortplaatsen kunnen worden verspreid. Als u dus om het milieu geeft, moet u dit papier proberen te gebruiken in plaats van gewoon papier. Het is 100% recycleerbaar, wat voor veel mensen geweldig is, vooral als ze aan de toekomst van hun eigen gezin denken. En aangezien het kan worden afgebroken tot kleine deeltjes die veilig zijn voor het milieu, kunt u de impact van uw acties verder verminderen door ervoor te zorgen dat uw verpakking recycleerbaar is. U kan dus zonder zorgen uw papieren draagtassen tegenwoordig op de stoep laten staan. Deze en andere producten zullen biologisch afgebroken worden door de natuur. Dit moet u natuurlijk niet proberen bij producten waar plastic simpelweg nodig is. Denk bijvoorbeeld aan lp hoezen, dat moet wel gemaakt zijn van plastic. 

Kosteneffectief

Een ander voordeel van het gebruik van karton voor uw verpakking is dat het zeer kosteneffectief is. Omdat het van papier is gemaakt, is het zeer goedkoop in vergelijking met andere verpakkingsmaterialen. U kunt genoeg karton kopen voor een groot aantal pakketten of voor één enkel pakket en er een goedkope prijs voor krijgen. U zult op deze manier zeker meer geld besparen in vergelijking met wat u uitgeeft aan de grondstoffen van papier. Het is zeker meer kosteneffectief en u zult ook helpen het milieu te sparen.

 

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen