Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

De voordelen van een elektrische fiets

De elektrische fiets: je ziet hem tegenwoordig steeds vaker voorbij sjezen. Nederland is natuurlijk een fietsland, en een elektrische fiets kopen heeft een hoop voordelen. De fiets is vooral erg geschikt voor mensen die niet (meer) zo fit zijn, maar graag willen blijven fietsen. En ook voor mensen die normaal gesproken de auto naar het werk pakken, maar willen overstappen op een duurzaam en toch gemakkelijk vervoersmiddel. Dit zijn de voordelen van de elektrische fiets op een rijtje:

Snelheid en gemak

Het is makkelijk en snel. Met een elektrische fiets fiets je alsof je continu de wind mee hebt, wat erg ontspannend is. Je hoeft niet meer tegen flinke heuvels aan te trappen (of een andere route fietsen om ze te vermijden). Ben je wat te laat vertrokken voor je werk? De elektrische fiets gaat tot wel 25 km/u en als je sneller wilt, hoef je zelf maar een beetje bij te trappen en dan ga je alsnog als een speer. Je zoeft zo door de ochtendspits heen alsof het niets is, en je komt zonder ook maar een druppeltje zweet op tijd aan op het werk!

Milieubewuste keuze

Het is duurzaam. Wie op de fiets naar het werk gaat, draagt bij aan minder CO2 uitstoot. Bovendien is het produceren van een elektrische fiets een stuk minder belastend voor het milieu dan de productie van een auto. Dus als je graag een steentje bij wilt dragen aan een beter milieu: gebruik je auto alleen voor verre afstanden en ga voor de rest met de fiets. Scheelt je ook nog eens in benzine kosten en dus de portemonnee!

Moeilijk te stelen

Fietsen worden hier in Nederland bij de vleet gestolen. Maar met elektrische fietsen gebeurd dat aanzienlijk minder. Je zou denken dat elektrische fietsen juist een aantrekkelijker doelwit zijn vanwege de waarde, en dat zou ook zeker het geval zijn als het stelen ervan niet zo moeilijk is. De elektrische fiets is namelijk erg zwaar vergeleken met een gewone fiets. Bovendien heb je voor het starten van een elektrische fiets de sleutel nodig, anders kom je niet zo ver. Dus hoe graag een fietsendief jouw mooie elektrische fiets ook zou willen stelen, hij/zij zal toch sneller kiezen om het slot van de roze omafiets die ernaast staat open te knippen en er daarmee vandoor gaan.

Mooi design

Een misverstand is dat elektrische fietsen er lomp uit zien. Dat is echter niet waar! Elektrische fietsen zien er tegenwoordig ontzettend gaaf uit qua design. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld een ruime keuze aan elektrische damesfietsen in verschillende kleuren en ontwerpen.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen