Home Blog Crypto kopen voor beginners

Crypto kopen voor beginners

0
Crypto kopen voor beginners

Wil jij graag beginnen met het kopen van crypto, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan zit je hier aan het goede adres! In deze blog lees je waar je op moet letten voordat je crypto koopt, waar je crypto koopt en hoe je crypto koopt. Daarnaast vind je in deze blog een aantal suggesties voor coins die goed en toegankelijk zijn voor de beginnende investeerder. Ook lees je hoe je een koersgrafiek moet lezen en wat je met die informatie kunt. Ben jij klaar om de eerste stappen in de wereld van crypto te zetten? Lees dan snel verder en leer alles wat je moet weten!

Wanneer, hoe en waar koop ik cryptocurrencies?

Als je wilt investeren in crypto, denk je vast dat de eerste stap het kopen van de coin is. Niets is minder waar. Voordat je ook maar gaat nadenken over het kopen van een bepaalde crypto, is het erg belangrijk dat je voldoende onderzoek doet. Goed onderzoek doen, kan ervoor zorgen dat je ervoor kiest om een bepaalde coin niet of juist wel te gaan kopen. Gaat een crypto binnenkort flink uitbreiden? Dan is het te verwachten dat de waarde de komende tijd gaat stijgen. Lijkt het er echter op dat er op het nieuws negatief wordt gepraat over een crypto, het achterliggende project of het uitgevende bedrijf? Dan kan het mogelijk zijn dat de prijzen gaan kelderen.

Natuurlijk bestaan er altijd risico’s bij het handelen in crypto, maar door goed onderzoek te doen, minimaliseer je de risico's zoveel mogelijk. Wanneer je voldoende onderzoek hebt gedaan, kun je een coin kopen. Er zijn een groot aantal online bedrijven die crypto aanbieden. Zolang je voor een bekend bedrijf met veel en vooral goede reviews kiest, zit je goed. Kort samengevat: onderzoek, onderzoek, onderzoek!

Geschikte crypto voor beginners

Hoewel dit natuurlijk niet noodzakelijk is, is het vaak veiliger om niet al je geld op één bepaalde munt te zetten. Door in meerdere crypto’s te investeren, spreid je het risico een beetje uit. De kans dat beide munten tegelijk waarde verliezen, is namelijk kleiner dan de kans dat één in waarde achteruit gaat.

Er zijn twee crypto’s die je toe zou kunnen voegen aan je portfolio. De eerste munt is Bitcoin. Bitcoin kopen is vaak de eerste stap die een beginnend investeerder zet in de wereld van crypto; en met een goede reden. Ook nu blijft de waarde van de coin stijgen. Het is dus zeker een goede investering. Mijn tweede aanraden is Fantom. Ook deze crypto is erg beginnersvriendelijk. Het is een stabiele coin met een goed achterliggend project. Koop dus snel jouw eerste crypto en maak winst.