Home Blog Boekencollectie verkopen?

Boekencollectie verkopen?

0
Boekencollectie verkopen?

Ik ben gek op boeken. Mede door mijn studie heb ik een voorliefde gekregen om een nieuw of oud boek te openen en het nieuwe verhaal te ontdekken. Hierdoor puilt mijn boekenkast inmiddels enorm uit. De oplossing? Een grotere boekenkast kopen! Maar helaas past dat niet in mijn kleine kamertje. Ik ben nog maar een student namelijk. Dus er zit nog maar één ding op: kritisch zijn en een deel van mijn boekencollectie verkopen. 

Verkopen maar

Mijn boekencollectie bestaat uit een zeer breed scala van boeken. Zo heb ik enorm veel studieboeken, leesboeken én stripboeken. Daarnaast heb ik recentelijk ook de ouderwetse encyclopedie geërfd. Kortom, ik heb veel te veel. Om eerlijk te zijn vind ik ook niet al mijn boeken "mooi" qua kaft en rug. Bovendien zijn er genoeg exemplaren die ik simpelweg na het lezen toch niet zo boeiend vind. Zoals je wel kunt voorstellen heb ik besloten die boeken uit mijn collectie te verkopen, maar hoe doe je dit?

Ik heb in mijn omgeving gevraagd wat de beste methode was. Vrij snel kwam daar een antwoord op: online platforms. Er zijn diverse manieren hoe je online jouw boeken kunt verkopen. Je leent bijvoorbeeld het platform van bol.com om jouw tweedehands boeken aan te bieden aan een mede boekenliefhebber. Vervolgens krijgt het platform een deel van de omzet en moet je het boek nog even verzenden. Na lang zoeken (en vergelijken) kwam ik uit op een platform waar ik me comfortabel bij voelde. Nu was het moment dus echt daar: mijn boekencollectie verkopen!

Veilig verzenden

Nadat ik alles online had aangeboden, was het wachten begonnen. Al vrij snel stroomden de biedingen binnen. Toen een aantal boeken eenmaal verkocht waren, moest ik alles gaan verzenden. Inmiddels heb je wel door dat ik echt een boekenliefhebber ben, dus ik wilde graag mijn verkochte boeken zo veilig mogelijk versturen. De oplossing hiervoor kwam in de vorm van een luchtkussen enveloppe. Op de website kon ik zelf een formaat selecteren, dus ik bestelde een zooi waar mijn boeken goed in pasten. Hierdoor heb ik mijn boeken niet alleen veilig verstuurd: het was tevens ontzettend makkelijk! Nog een goede reden dus om luchtkussen enveloppe te overwegen: je hoeft alleen de boeken (of andere producten) erin te doen, sticker op de envelop en verzenden maar. Het verkopen van mijn boekencollectie werd werkelijk kinderspel.

Inmiddels heb ik weer ruimte in mijn boekenkast door alle boeken die ik verkocht heb. Ik ben alleen wel benieuwd voor hoelang…