Home Blog Beginnen bij de sportschool? Zo maak je een vliegende start!

Beginnen bij de sportschool? Zo maak je een vliegende start!

0
Beginnen bij de sportschool? Zo maak je een vliegende start!

Wil je binnenkort beginnen op de sportschool? Heb je een abonnement genomen of overweeg je dit nog? Dan wil je vast ook weten hoe je het beste kunt beginnen. Want het is niet vanzelfsprekend om een vliegende start te maken. De meeste mensen vinden het lastig in het begin. Is fitnessen in Antwerpen dan niet voor iedereen weggelegd? Welnee! Beginnen bij de sportschool is voor iedereen mogelijk. Alleen is het wel belangrijk dat je over een goede voorbereiding beschikt. Een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk. In dit artikel vind je een aantal tips om je op weg te helpen.

Stel niet al te hoge eisen aan jezelf

De grootste fout die je kunt maken is té hoge eisen aan jezelf stellen. Wees je er van bewust dat je niet in één keer enorme resultaten zult behalen. Fitness is geen sprint, het is een marathon. Je zal heel wat uren in de sportschool moeten afleggen om echt resultaat te gaan zien. Daarom is het goed om realistische doelen te stellen. Vraag hierbij eventueel om hulp aan het personeel in de sportschool. Zij weten wellicht samen met jou doelen te bespreken en hier naar toe te werken.

Probeer het ook voor jezelf zo leuk mogelijk te houden door niet maar één hoofddoel te stellen, maar allemaal kleinere doelen te gebruiken. Bijvoorbeeld het moment dat je tien minuten cardio kunt volhouden, zonder dat je pauze moet nemen. Dit zijn kleine mijlpalen die gevierd mogen worden en tonen dat je het goed doet.

Combineer krachttraining en cardiotraining

De meeste mensen hebben voorkeur voor cardio- of krachttraining. Maar het is wel belangrijk om beide met elkaar te combineren. Het heeft weinig zin om je enkel op kracht of cardio te focussen. Natuurlijk zul je meer aandacht aan cardio besteden wanneer je je conditie wilt verbeteren of af wilt vallen, maar krachttraining blijft belangrijk om je lichaam strak en gezond te houden. Zeker wanneer je gaat afvallen. Op die manier voorkom je los vel.

Focus je minder op je gewicht

De meeste mensen willen ook wat afvallen wanneer ze bij de sportschool beginnen. Echter, sporten en afvallen gaat niet altijd even goed samen. Tenminste als je enkel naar het gewicht kijkt. Besef goed dat spieren ook mee zullen wegen. Wanneer jij veel sport, kan dat dus betekenen dat je ook zwaarder wordt op de weegschaal. Focus je daarom veel minder op je gewicht, maar op wat je in de spiegel ziet en wat je kleren zeggen. Je gewicht is maar een cijfertje, dit vertelt vrij weinig over jou als persoon en je gezondheid.

Zorg er in elk geval voor dat je een goede fitnessschema volgt én je voeding hier op aanpast. Ga niet ineens te weinig eten, want dan gaat je lichaam spieren verbranden. En dat is iets wat je niet wilt. Je wilt namelijk niet alleen strakker in je vel komen te zitten, maar ook fitter en sterker zijn. Dat lukt niet als je je lichaam niet op de juiste manier voedt.