Bij een trouw komt enorm veel kijken. Heb je geen geld of tijd om alles uit te besteden? Dan kan je heel veel zelf of met vriendinnen doen om van je trouw een onvergetelijk moment te maken.

Kies je favoriete bloemen

Voor een trouw heb je zeker geen florist nodig. Kies enkele basiskleuren zoals wit, roos, rood of geel en bouw hier je bloemen op verder. Weet je ook het seizoen? Kies dan voor de bloemen van dat seizoen die sowieso wat goedkoper zullen zijn.

En wie zegt er dat je altijd bloemen moet kopen om mooie arrangementen te maken? Loop eens rond in je eigen tuin of dat van een vriendin en pluk mooi groen vulsel zoals varen en klimop. Ook andere wilde bloemen of geplante bloemen zijn perfect voor bij je trouw zoals tulpen, boterbloemen, bezemkruiskruid, duizendblad, kamille of een klaproos. Trouw je in de zomer? Zaai een veld vol plukbloemen en een maandje later kan je al die bloemen gebruiken voor jouw boeketten.

Personaliseer je trouwkaarten

Wat dacht je van trouwkaarten zelf maken? Zo kan je ze personaliseren en er echt iets moois van maken. Enkele tips:

  • Experimenteer met kalligrafie: zoek enkele voorbeelden op op het internet en probeer dit te imiteren. Het lijkt moeilijker dan dat het is!
  • Kies voor mooie quotes of speciale herrinneringen
  • Maak zelf foto’s: je hoeft geen fotograaf in te huren voor mooie foto’s en de nieuwste smartphones hebben ook een goede camera. Zoek een Chinese vrijwiller die een paar mooie foto’s maakt van jullie in de natuur, in jullie favoriete stad of met jullie dichtste vrienden. Je kan ook zelf thuis een fotoshoot creëren door een wit gordijn of papieren tafelkleed te gebruiken als achtergrond.

Naamkaartjes en bedankingen

Naamkaartjes en bedankingen geven je trouw die extra persoonlijke touch. Hier hoef je geen veel geld in te steken, maar kan je toch je creativiteit loslaten. Kies voor dik papier dat past bij je printer en kwaliteitsvolle inktpatronen en print zelf je naamkaartjes. Voeg hier zelfgeplukte bloempjes toe, een persoonlijk briefje of een foto van jullie twee. Ook de bedankingen kunnen heel leuk zijn. Je kan een fotobooth inhuren zodat elke gast een herinnering heeft aan je trouw. Denk ook na over het thema van jullie trouw: zo kan je bij een boho thema wel plantjes aan gasten geven, maar bij een klassieke trouw kies je best voor iets lekkers of zoet. Ga je helemaal wild? Een anti-kater pakket is altijd grappig.

Laat je creativiteit los voor je DIY trouw en geniet er enorm van!