Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

Mijn passie voor actiesporten

Sporten is voor iedereen belangrijk. Het houdt ons gezond en fit en zorgt er ook voor dat we er beter uitzien. En natuurlijk komt er ook een spel en competitief element bij kijken. Het is niet voor niets dat voetbal, tennis een andere competitieve sporten de meest populaire sporten ter wereld zijn. Zelf heb ik ook een grote passie voor sporten. Maar voor mij ging het altijd om andere soorten sporten. Alhoewel ik tijdens mijn jeugd heb gevoetbald en ik ook nog weleens op de tennisbaan te vinden was, waren dit nooit de meest favoriete sporten van mij. Ik was altijd al een adrenaline junkie en daarom was ik vooral aangetrokken tot actiesporten. In dit artikel wil ik een aantal van deze sporten bespreken die ik al mijn hele leven met veel plezier beoefenen.

Snowboarden en Skiën

Er zal al snel uit dit artikel blijken dat ik een liefde heb voor de bergen. Dit is mede dankzij mijn ouders die me al als klein kind op ski’s zetten. In de mijn jeugd ging ik jaarlijks twee keer naar de Alpen. In de zomer om te wandelen en in de winter om te skiën en snowboarden. Natuurlijk is snowboarden een fantastische actiesport en aangezien ik al vroeg begonnen ben met snowboarden realiseerde ik me al snel dat ik sprongen wilde doen. Natuurlijk is het heel goed mogelijk om een ongeval te krijgen wanneer je gaat snowboarden dus ik draag altijd een helm en ook rug- en heupbescherming. Ook kan het gebeuren dat een andere skiër of snowboarder een ongeluk veroorzaakt waar je bij betrokken bent. Ik heb dan ook een keer een whiplash opgelopen tijdens het snowboarden.

Klimmen

Zoals ik al aangaf houd ik van de bergen. Toen ik tijdens mijn jeugd in de bergen ging wandelen besloot ik al snel dat ik iets wilde wat meer spannend was. Ofwel ik wilde gaan klimmen. Toen ik oud genoeg was om deze sport te gaan beoefenen besloot ik daarom al snel dit te gaan doen. Klimmen is een zeer veilige sport zeker wanneer je het indoors doet, zolang je je aan de regels houdt en op de veiligheid let zal er niks gebeuren. Maar tegelijkertijd zal het je wel nog steeds een adrenaline kick geven. Daarom is het een fantastische sport.

Surfen

Als je van snowboarden houdt is surfen natuurlijk ook een fantastische sport. Daarom is het een zeer goed idee om in de zomer naar het strand te gaan om daar te gaan surfen. Deze sport is hartstikke leuk om te doen.

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen