Home Featured Mevrouw Blog onthult: de nieuwste babykleding trends van nu!

Mevrouw Blog onthult: de nieuwste babykleding trends van nu!

0
Mevrouw Blog onthult: de nieuwste babykleding trends van nu!

Mama’s en papa’s opgelet, want Mevrouw Blog heeft voor jullie de nieuwste trends op het gebied van babykleding gespot! De mode voor de kleintjes is volop in beweging en we zien een aantal leuke en verrassende ontwikkelingen die we graag met jullie delen. Lees dus snel verder om te ontdekken welke stijlen en materialen helemaal hip zijn voor je baby!

De opkomst van duurzame babykleertjes

Steeds meer ouders zijn zich bewust van het milieu en kiezen daarom voor duurzame babykleding. Dat is niet alleen beter voor de planeet, maar ook voor de gevoelige huid van je kleintje. Fabrikanten spelen hier handig op in door met nieuwe, milieuvriendelijke collecties te komen.

Biologisch katoen en gerecyclede materialen

Materialen zoals biologisch katoen en gerecyclede stoffen worden steeds populairder in babykleding. Biologisch katoen wordt geteeld zonder pesticiden en chemicaliën, waardoor het beter is voor zowel het milieu als voor de huid van je baby. Gerecyclede materialen, zoals polyester gemaakt van plastic flessen, zorgen ervoor dat er minder afval op de vuilnisbelt terechtkomt. Hierdoor wordt de impact op het milieu verkleind en kunnen we met een gerust hart onze kleintjes aankleden.

Unisex kleding voor de kleintjes

De traditionele roze en blauwe kleuren maken plaats voor unisex babykleding in neutrale kleuren. Dit is een trend die al een tijdje gaande is, maar nu echt doorzet. Ouders kiezen steeds vaker voor kleding die zowel door jongens als meisjes gedragen kan worden. Dit is niet alleen praktisch, maar zorgt er ook voor dat je kindje zijn of haar eigen stijl kan ontwikkelen zonder beïnvloed te worden door stereotypen.

Bovendien is het makkelijker om unisex kleding door te geven aan broertjes, zusjes of vrienden, waardoor je op de lange termijn geld bespaart en duurzamer bezig bent. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als grijs, beige en zachtgeel of aan kledingstukken met een simpele snit en subtiele details.

Babykleding met speelse prints en patronen

Nieuws Nu laat weten dat speelse prints en patronen momenteel helemaal in zijn voor babykleding. Van grappige dierenprints tot geometrische patronen, alles kan en mag! Combineer verschillende prints met elkaar voor een vrolijke en creatieve outfit. Hiermee geef je jouw kleintje een unieke en persoonlijke look en het maakt het aankleden van je baby een stuk leuker!

De terugkeer van de dierenprint

De dierenprint is terug van weggeweest en is nu helemaal hot voor babykleding. Denk hierbij niet alleen aan de klassieke panterprint, maar ook aan zebra, giraffe en zelfs krokodillenprints. Deze trend is perfect voor ouders die houden van een beetje avontuur en het staat ontzettend schattig bij de kleintjes. Tip van Mevrouw Blog: mix en match dierenprints met andere leuke patronen voor een speelse en unieke outfit.

Daar heb je het dan, de nieuwste babykleding trends volgens Mevrouw Blog, Nieuws Nu en Babykleding. Duurzaamheid, unisex ontwerpen en vrolijke prints zijn de sleutelwoorden voor de garderobe van je kleintje. Veel plezier met het uitzoeken van de leukste outfits voor jouw baby!