Home Featured Isoleer je huis met de juiste materialen

Isoleer je huis met de juiste materialen

0
Isoleer je huis met de juiste materialen

Wil je nu eens en voor altijd af zijn van die veel te hoge energierekening? Dan kun je verschillende maatregelen nemen. Zo kun je ervoor kiezen om het huis helemaal niet meer warm te stoken, al is dat niet écht een optie in deze koude periode. Ook heb je gewoon elektriciteit en gas nodig om te kunnen douchen en koken. Je kunt er dan beter voor kiezen om je huis beter te isoleren. Je kunt dit heel groots aanpakken, maar je kunt ook kleiner beginnen.

Pak eerst de zolder eens aan

Warme lucht stijgt en dus is het wel zo fijn als je zolder en het dak van je huis goed geïsoleerd zijn. De warme lucht stijgt dan nog steeds, maar verdwijnt niet meer door het dak naar buiten. Je kunt dan het dak isoleren aan de binnenkant, bijvoorbeeld door gebruik te maken van glaswol of steenwol. Dit materiaal kun je afdekken met Fermacell platen. Deze platen kun je zien als een extra barrière tegen het verlies van warmte. Ook zorgen ze voor een brandwerende werking. Is de zolder verder niet in gebruik als woonruimte? Gebruik je deze ruimte helemaal niet of alleen als opslag voor je kerst- en kampeerspullen? Dan kun je er ook voor kiezen om de vloer van de zolder te isoleren.

Vloerisolatie aanbrengen op een zolder is, vaak, erg gemakkelijk. Immers veel zolders hebben nog een houten vloer die rust op balken. Door deze vloer te verwijderen, het isolatiemateriaal tussen de balken aan te brengen en er weer een nieuwe vloer op te leggen, zorg je ervoor dat de warmte geen kant op kan.

Kijk dan eens naar de buitenmuren

Is jouw huis al wat ouder? Dan is de kans aanwezig dat de buitenmuur een enkelsteens muurtje is. Is het wel een dubbelsteens muurtje? Dan is het isolatiemateriaal inmiddels vergaan of helemaal naar beneden gezakt. Dat gebeurde met de materialen van toen nu eenmaal. Wil je je buitenmuur isoleren? Dan is de beste, en goedkoopste, oplossing het plaatsen van een voorzetwand met daarachter isolatiemateriaal. Die voorzetwand kun je maken met Fermacell platen. Deze platen zijn gemakkelijk te verwerken en hebben, doordat het gipsvezelplaten zijn, veel goede eigenschappen. Zo zijn ze, zoals eerder gezegd, brandwerend. Maar deze platen zijn ook waterdicht en hebben een extra isolerende werking.

Natuurlijk, je kamer wordt, met het plaatsen van een voorzetwand, een paar centimeter kleiner. Maar dat merk je al snel niet meer. Je hebt alleen de voordelen van meer warmte in de winter en minder warmte in de zomer!