Vol met interessante artikelen over verschillende onderwerpen

De kracht van een gezamenlijke maaltijd

In het moderne leven, is eten vaak een snelle activiteit geworden. Vroeger ging de hele familie samen rond de tafel zitten. Er werd samen gebeden voor het eten, en niemand verliet de tafel voordat de maaltijd voorbij was. Tegenwoordig is het vaak een wonder als het hele gezin tegelijk eet. Kinderen moeten sporten, een van de ouders moet laat werken. Sommige mensen eten zelfs onderweg, die nemen al helemaal niet meer de tijd voor een rustige maaltijd. Het is echter voordelig om rustig voor je maaltijd te gaan zitten.

Familie

Het is als familie een soort bonding om samen te eten. Je kunt rustig met elkaar over de dag praten, iets wat je anders alleen vluchtig zal doen. Het is een moment van waardering voor degene die gekookt heeft. Wanneer je bijvoorbeeld als vader of moeder gekookt hebt, is het fijn om te zien dat iedereen van de maaltijd geniet. Het hebben van een eethoek in je huis is dan ook enorm fijn en belangrijk. Wanneer je geen speciale eethoek hebt, neemt de waardering voor de maaltijd af. Als je bijvoorbeeld voor de tv eet, heb je enorm veel afleiding van de maaltijd. Ook wordt er minder met elkaar gepraat. Wanneer je een speciale eethoek hebt, wordt de maaltijd vaak meer gewaardeerd. Je gaat er immers speciaal voor zitten, dus je bent er bewuster mee bezig. Je zit ook met zijn alleen rond de tafel, dus er is een beter gevoel van saamhorigheid binnen de familie.  

Dieet 

Ook wanneer je op dieet bent, is het belangrijk om rustig je maaltijd aan tafel te eten. Het is zelfs extra belangrijk wanneer je op dieet bent. Wanneer je onderweg eet, is het vaak een gehaast iets. Hierdoor sta je minder stil bij wat je precies eet. Ook eet je vaak ongezonder wanneer je onderweg bent, omdat het makkelijker mee te nemen is. Wanneer je dus gezonder wil eten, is het belangrijk om je eetmomenten goed in te plannen. Zorg dat je alleen eet op de momenten dat je ook rustig de tijd hebt. Het liefst moet je ook aan tafel zitten met een bord voor je neus en je voeten op de grond. Dit geeft een beter bewustzijn van de maaltijd. En wanneer je je meer bewust ben van wat je eet, zul je ook minder gaan eten. Dit geldt ook wanneer je alleen bent. Het is vaak niet leuk om alleen te eten, maar het is wel beter voor je om bewust te zijn van je maaltijd. 

Dit bericht delen

Ook leuk om te lezen