Sommige mensen zijn bijzonder merkvast, op meerdere vlakken. Zij rijden al vele jaren in een auto van hetzelfde merk. Dat bevalt goed, dus waarom zou je het veranderen? Ze dragen vaak kleding en schoenen van een beperkt aantal, voor hen bekende merken, omdat dit eenmaal prima is. Hun parfum? Vaak al jarenlang hetzelfde. En ook de merken waar zij in de supermarkt naar grijpen zijn vaak vertrouwd. Daar staat tegenover dat er ook volop mensen zijn die juist helemaal niet zo merkvast zijn. Zij proberen steeds iets anders uit, en vinden de variatie juist heel prettig. Ook als het om koffie gaat, al lijkt dit soms toch iets gevoeliger te liggen. Want de ideale smaak van een kopje koffie, die lijkt nog persoonlijker te zijn dan een favoriet automerk is.

Houd je van verandering?

In welke categorie val jij? Ben jij iemand die graag nieuwe dingen uitprobeert, met het risico ook eens iets te treffen dat niet zo goed bevalt, of houd je het liever bij oud en vertrouwd? Zeker als het om koffie gaat is dit best een belangrijke keuze, omdat hier de afgelopen jaren zoveel nieuwe mogelijkheden bij zijn gekomen. Voor veel mensen hoeft dit allemaal niet zo. Zij drinken het liefst gewoon nog steeds de vertrouwde filterkoffie die zij ook al dronken voordat het drankje opeens hip werd en in allerlei variaties te koop kwam.

Daar is niets mis mee. Want inderdaad, als je deze koffie ontzettend lekker vindt en hier iedere dag nog steeds volop van geniet, waarom zou je dan overstappen naar een andere manier van koffiezetten? Een keertje proberen of je bijvoorbeeld de koffie uit een Senseo machine lekker vindt kan natuurlijk echter geen kwaad. Misschien smaakt deze je wel (minstens) net zo goed, en al is overstappen niet noodzakelijk, veel mensen zijn toch blij met het gebruiksgemak en het steeds weer verse kopje dat deze machine in recordtijd weet te zetten.

Dol op afwisseling?

Ben je juist iemand die dol is op een beetje afwisseling? Dan kun je natuurlijk niet iedere week een nieuwe machine aanschaffen om steeds weer een andere manier van koffiezetten te proberen, dat zou wel erg in de kosten lopen. Wat je wel ziet is dat veel mensen die wel van een experiment houden, kiezen voor een koffiemachine die verschillende mogelijkheden geeft op het gebied van smaak.

Met Dolce Gusto capsules kun je bijvoorbeeld iedere dag een ander smaakje koffie drinken. Net wat sterker en robuuster, of juist wat zachter. Extra romig of met een bijzonder smaakje. Handig is dat al deze koffievarianten uit dezelfde machine komen, en je uitsluitend zo nu en dan nieuwe capsules moet kopen om toch de afwisseling te krijgen die je zoekt.